RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí na burgundský způsob

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí na burgundský způsob, recepty Hovězí na burgundský způsob, Hovězí, na, burgundský, způsob


Recept na Hovězí na burgundský způsob

Recept na Hovězí na burgundský způsob je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí na burgundský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 ¼ sklenice vína 1 šálek olivového oleje šálek citronové šťávy 5 stroužků česneku 1-2 lžíce nasekaného tymiánu 1-2 lžíce čerstvé majoránky 1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení 3 lžíce olivového oleje 250 g slaniny nakrájeného na kostky 1 šálek nakrájeného póru 1 šálek nakrájené karotky 2 šálky krájené cibule 3 lžíce pasírovaného česneku sůl a pepř ½ šálku mouky 1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu) 1 šálek hovězího bujónu 350 g krájených rajčat 1 pórková nať 2 lžíce čerstvého tymiánu 200 g šalotky 250 g krájených hub (nejlépe shiitake) 4 lžíce másla široké vaječné nudle.

Hovězí na burgundský způsob
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí na burgundský způsob

Recept na Hovězí na burgundský způsob:
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte. Dušení masa Rozpalte olej na pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova. Vyjměte z pánve a vložte tam pór, mrkev, cibuli, česnek a opečte opět dozlatova. Obalte maso v mouce soli a pepři. Lehce jej ve velké pánvi osmahněte. Přidejte víno, zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Zalijte vodou, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Maso duste do změknutí asi 2,5 až 3 hodiny. Příprava nudlí Prudce osmažte houby na másle a dejte stranou. Poté osmahněte šalotku. Nudle připravte ve velkém hrnci vody. Vařte je až do změknutí. Cibuli a houby přidejte k podušenému masu a krátce promíchejte. Servírujte společně s nudlemi. Podáváme jako hlavní jídlo, které již nepotřebuje žádné speciální přílohy. Protože se jedná o francouzský recept, je naprostou nutností servírovat k jídlu láhev kvalitního červeného vína

Poznámka k receptu na Hovězí na burgundský způsob:
ježiši to vypadá božsky,ale té práce s tím

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na burgundský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: filip30
  • Datum vložení: 01.09.2009
  • Počet porcí: 10
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 ¼ sklenice vína 1 šálek olivového oleje šálek citronové šťávy 5 stroužků česneku 1-2 lžíce nasekaného tymiánu 1-2 lžíce čerstvé majoránky 1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení 3 lžíce olivového oleje 250 g slaniny nakrájeného na kostky 1 šálek nakrájeného póru 1 šálek nakrájené karotky 2 šálky krájené cibule 3 lžíce pasírovaného česneku sůl a pepř ½ šálku mouky 1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu) 1 šálek hovězího bujónu 350 g krájených rajčat 1 pórková nať 2 lžíce čerstvého tymiánu 200 g šalotky 250 g krájených hub (nejlépe shiitake) 4 lžíce másla široké vaječné nudle
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na burgundský způsob, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na burgundský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na burgundský způsob

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist