RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému, recepty Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému, Hovězí, kližka, řapíkovo, rajčatovém, krému


Recept na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

Recept na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1000 g hovězí kližky 250 g řapíkatého celeru/6 velkých řapíků 300 g rajčat/4 větší kusy 200 ml bílého vína/lze nahradit vodou 1 větší cibule 2 lžíce oleje sůl,mletý pepř na ozdobu osmažené nudličky libovolné slaniny lístky z řapíků.

Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

Recept na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému:
Pokud budou mít v masně hezkou kližku, koupíme větší množství vcelku, než je uvedeno v surovinách. Doma si z ní vyřízneme krásný kus svalu, který použijeme na tento recept. Ze zbývající části můžeme udělat, guláš, nebo podusit na různé zelenině, slanině a podobně(viz recepty z hovězího masa). Z celého kusu kližky si nařežeme silnější plátky. Ostrým nožem ukrojíme silnější plátek, nedořízneme až do prkýnka a druhým, stejně silným řezem dořízneme. Takto připravené plátky masa jen zlehka paličkou naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při další úpravě maso nekroutilo. Maso opepříme a necháme chvilku, než si přichystáme zeleninu odpočinout na talířku. Rajčata nařízneme ostrým nožem do kříže, spaříme vařící vodou a po minutce ochladíme. Sloupneme a nakrájíme na větší části. Čisté řapíky nakrájíme na drobné půlněsíčky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do papiňáku(tlakového hrnce) na rozehřátý olej orestovat do zlaté barvy. Přidáme opepřené plátky masa a necháme je zprudka z obou stran zatáhnout. Mírně osolíme, přidáme nakrájené řapíky a rajčata a promícháme. Podlijeme bílým vínem a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu pozvolna dusíme na slabém plameni přibližně 45minut. Poté měkké maso z hrnce vyndáme a uchováme v teple. Šťávu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a dle potřeby naředíme na námi vyhovující hustotu. Podle vlastní chuti můžeme dochutit solí a pepřem. Horký krém servírujeme na talíř, poklademe plátky masa a ozdobíme osmaženou slaninou a lístky řapíkatého celeru. Přílohu si zvolíme podle vlastního uvážení. Hodí se rýže, ale i různé těstoviny, např. rýžové nudle, nebo špagety.

Poznámka k receptu na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému:
V tomto počasí se mi nechce vymýšlet nic složitého. Z řapíků a rajčat dělávám dobrou krémovou polévku, tak jsem zaexperimentovala s kližkou na hlavní chod a bylo to moc príma:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 05.10.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1000 g hovězí kližky 250 g řapíkatého celeru/6 velkých řapíků 300 g rajčat/4 větší kusy 200 ml bílého vína/lze nahradit vodou 1 větší cibule 2 lžíce oleje sůl,mletý pepř na ozdobu osmažené nudličky libovolné slaniny lístky z řapíků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kližka v řapíkovo rajčatovém krému

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist