RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Houby olivový olej

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží

Recepty - Houby olivový olej

Houby - návody k vaření - online kuchařka

Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.

Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Olivové oleje se obecně dělí na panenské, rafinované a směsi obou skupin. Panenské oleje – jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C). Rafinované oleje – je lisován za vysokých teplot a tlaků. Produkt bývá následně chemicky upraven. Olivový olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje, jiného než lampantového, s volnou kyselostí méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olej z pokrutin – Olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje z pokrutin a panenského olivového oleje, jiného než lampantovaného, s obsahem volných kyselin méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Pomáhá snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Prospívá pleti i vlasům.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů
Zapečené žampiony- PORTOBELLO
Zapečené žampiony- PORTOBELLO Smícháme drobně nakrájenou slaninu, sýr, vejce a zakysanou smetanu. Osolíme a okořeníme. Žampiony oloupeme, osolíme a uvnitř potřeme olivovým olejem. Dáme do pekáčku, naplníme umíchanou směsí, trochu podlijeme, přikryjeme a dáme péct asi na 35 - 40 min, p...
Plněné portobello - recept od maminky
Plněné portobello Kloboučky portobella opatrně očistíme, nožky vydloubneme a seškrábneme hnědou část pomocí malé lžičky. Osolíme a zatím odložíme. Lilek podélně překrojíme, nařežeme do něj mřížky, osolíme a necháme chvíli potit. Pak utřeme papírovou útěrkou, poka...
Recept na Zapečené žampiony s kuskusem
Zapečené žampiony s kuskusem Žampiony zbavíme nožiček a oloupeme je. Na pánvi si orestujeme najemno nakrájenou cibulku se slaninou, přidáme také nakrájená sušená rajčata, nožičky žampionů, papričky, česnek a chvilku promícháváme. Malinko osolíme. Přisypeme kuskus, zamícháme, rozd...
Kadlíkovy pečené houby - recept od maminky
Kadlíkovy pečené houby Další dávka hub... Menší masáky, bedly, másláky... jsem očistil, zespod mašlovačkou přejel sádlem /výpek z vepřového kolena/, naskládal na plech, na pečící papír. Shora jsem posolil, posypal pepřem, chilli, pokapal olejem /použil jsem dvě polévkové lží...
Nejlepší recept na Vepřové kostky s hlívou na kari
Vepřové kostky s hlívou na kari Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a hlívu nakrájené na kostky, sůl, pepř, kmín a kari a chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas je-li nutné ještě podléváme. Hlíva je poměrn...
Těstoviny s hlívou ústřičnou
Těstoviny s hlívou ústřičnou Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přihodíme nakrájenou hlívu, houbové koření, orestujeme a pod pokličkou chvíli dusíme. Potom přidáme nakrájenou jarní cibulku, pórek a nastrouhanou mrkev. Podle potřeby dosolíme a na úplný závěr přidá...
Nejlepší recept na Hlíva na rozmarýnu
Hlíva na rozmarýnu Ak pouzivame susenu hlivu, vopred si ju na pol hodinu namacame vo vode a potom nakrajame na mensie kusky. Na olivovom oleji 1 minutku opekame nasekany cesnak, pridame nakrajanu hlivu a 3 minutky opekame na slabom ohni, miesame. Pridame trocha rozmarinu (pouzila som suseny) a lyz...
Nejlepší recept na Žampiony plněné sýrem, sušenými rajčaty, klobáskou a mandlemi
Žampiony plněné sýrem, sušenými rajčaty, klobáskou a mandlemi Hlavy žampionů očistíme, odřízneme nohy, potřeme olivovým olejem a lehce posolíme. Do misky si nastrouháme goudu a na kostičky nakrájíme nohy hub, plísňový sýr, sušená rajčata a klobásku. Přidáme sekané mandle, provensálské koření, dobře osolíme a o...
Recept na Italské žampiony plněné bylinkami a gorgonzolou
Italské žampiony plněné bylinkami a gorgonzolou Žampiony očistíme a vyndáme nohy. Okořeníme bylinkami (čerstvé by byly lepší, ale já měla jen sušené), zakápneme olejem a naplníme sýrem. Nandáme do zapékací misky vytřené oliv. olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 min. dle velikosti ža...
Nejlepší recept na Houbová specialita
Houbová specialita Z hřibů opatrně vyřízneme nožky tak,aby ve spodní části jejich klobouků vznikla prohlubeň.Nožky hříbků rozetřeme s česnekem,přidáme vejce, sýr majoránku a oregano,osolit a opepřit.Veku nebo rohlík namočit do mléka,po chvilce lehce vymačkáme a přidáme ...
Nejlepší recept na Carpaccio ze žampiónů
Carpaccio ze žampiónů Klouboučky hub pečlivě očistíme a oloupeme, nožky odkrojíme a žampionky nakrájíme na tenké plátky. Olej, ocet, bylinky a šťávu z citronů promícháme s pepřem a solí. Vidličkou vyšleháme do hladké emulze. Houby upravíme na talíře a přelijeme zálivkou...
Letní Kuba
Letní Kuba Na oleji zpěníme bílé části cibulek a na jemné plátky nakrájený česnek. Přidáme pokrájené houby, osolíme opepříme a necháme dusit. Po chvilce dušení vložíme proužky paprik a cukety nakrájené na plátky. Když jsou houby a zelenina hotové, vmícháme kro...
Vaječná omeleta s hlívou
Vaječná omeleta s hlívou Na trošce olivového oleje a kousku másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájenou hlívu, houbové koření, pepř, kmín a sůl. Za občasného podlévání dusíme pod pokličkou do změknutí hlívy. Potom odkryjeme, necháme vysmahnout. Zalijeme rozšl...
Hlíva zapečená s mozzarellou a gorgonzolou - recept od maminky
Hlíva zapečená s mozzarellou a gorgonzolou Hlívu osolíme a na olivovém oleji opečeme dohněda, ke konci přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, posekaný česnek a tymián. Přendáme do zapékací misky, rovnoměrně rozprostřeme, mozzarellu natrháme na kousky a proložíme jí houby. Gorgonzolu rozdrob...
Bazalkové nudle s liškami
Bazalkové nudle s liškami Začneme tím, že si dáme vařit široké nudle a to dle návodu na balení. Mezitím si dobře opláchneme a od případných nečistot očistíme čerstvé lišky. Do pánve si dáme rozpustit trochu másla, do kterého dáme špetku celého kmínu a necháme provonět. Při...
Směs z pečené hlívy ústřičné
Směs z pečené hlívy ústřičné Hlívu nakrájíme na kousky a 5 minut ji opékáme na směsi másla a olivového oleje. Přidáme kolečka zelené cibulky a rozetřený česnek a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme vínem, necháme ho částečně odpařit a přilijeme smetanu. Teprve nyní osolíme a opepř...
Nalezeno: 16 receptůZobrazuji: 1-16 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování

Houby

Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist