RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Houby niva

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží

Recepty - Houby niva

Houby - návody k vaření - online kuchařka

Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.

Sýr Niva je sýr s modrou plísní uvnitř hmoty. Tento kravský sýr je napodobeninou francouzského ovčího sýra Roquefortu. Obsahuje 52 % sušiny, 50 % tuku v sušině a 5 % NaCl (kuchyňské soli), 1,5 % cukru. Sýr má barvu smetanovou až sýrově žlutou. Povrch je světle hnědý a celistvý se zřetelnými vpichy a na řezu s mramorovitým prorostem světlé až tmavě zelené ušlechtilé plísně. Barva na povrchu je znakem vyzrálosti sýrů a neovlivňuje jejich zdravotní nezávadnost. Vnitřní prorost plísní může být i mírně drobivý nebo roztíratelný podle stupně zralosti sýra. Chuť sýru je slaná, výrazně pikantní a má příchuť po ušlechtilé plísni.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Recept na Žampiony plněné kuřecími játry
Žampiony plněné kuřecími játry Žampiony oloupeme, vydlabeme středy, které můžeme použit do jater. Rozpustíme špek, přidáme cibulí, pak nastrouhanou na jemno mrkev a celer, chvíli orestujeme a přidáme na drobno nakrájená játra, utřený česnek, sojovou omáčku asi lžíci, k.lžičku sladké ...
Recept na Plněné žampiony s brokolicí
Plněné žampiony s brokolicí Žampiony omyjeme, vykrojíme nožičku, případně i trošku vnitřku - aby bylo víc místa pro náplň. Položíme na pekáč a osolíme a posypeme kořením dle chuti. Vydlabané nožičky a zbytky žampionů nakrájíme na malé kousky spolu s cibulí a dáme dusit na tro...
Recept na Plněné žampiony brokolicí a Nivou
Plněné žampiony brokolicí a Nivou Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky. Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené nožičky a zbytky žampionů, povařenou a rozmixovanou brokolici(ne celou růžici, j...
Žampionová chuťovka
Žampionová chuťovka 1. Vydlabeme vnitřek žampionů. Zbytek můžete použít do číny apod. 2. Žampiony po okraj naplníme sýrem NIVA. 3. Rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme na pár minut (max. 15 min) péct do předem předehřáté trouby na 18O°C. Počítejte s tím, ...
Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku
Plněné žampiony ve šťavnatém lůžku Ve 2dl vody necháme rozvařit 2kostky zeleninového bujonu.Žampiony sloupneme a vyřízneme nožky.Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě překrojíme na polovinu,žampionové nožky rozkrojíme na silné plátky.Celou slaninu nakrájíme na drobnější kostičky.Ni...
Recept na Lahodné zapečené liškové sendviče
Lahodné zapečené  liškové sendviče Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso. Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z nich vydušená, dáme k nim na chvíli ohřát uzené maso, ztáhneme z plotýnky a necháme v...
Recept na Italské žampiony plněné bylinkami a gorgonzolou
Italské žampiony plněné bylinkami a gorgonzolou Žampiony očistíme a vyndáme nohy. Okořeníme bylinkami (čerstvé by byly lepší, ale já měla jen sušené), zakápneme olejem a naplníme sýrem. Nandáme do zapékací misky vytřené oliv. olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 min. dle velikosti ža...
Nejlepší recept na Domácí spätzle s houbami
Domácí spätzle s houbami Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout. Mezitím na másle orestujeme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. N...
Nejlepší recept na Plněné smažené žampióny
Plněné smažené žampióny Zo šampiňónov vydlabeme vnútro aj s nožičkou malou lyžičkou a pokrájame na kocky .Klobúčiky očistíme so šupky (niekto to nerobí).Oravskú slaninu pokrájame tiež na kocky, osmažíme ju v kastróli,pridáme cibuľku, cesnak, spolu posmažíme, pridáme 1/4 ružice...
Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku
Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku Do osolené vařící vody si dáme vařit oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky česneku a cca 3minuty restujeme. Přidáme rajčata, rozmarýn, trošku soli a pepře a pod pokličkou dusíme 10minut....
Žampiony plněné brokolicí a více druhy sýrů
Žampiony plněné brokolicí a více druhy sýrů Zapneme si na předehřátí troubu(mám plynovou) Z brokolice použijeme pouze růžice, které vložíme do cedníku, necháme chvíli odkapat a poté je rozebereme na drobnější kousky(hlavní stvol a drobnější stonky použijeme na polévku). Žampony očistíme a nejl...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování

Houby

Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist