RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Houby kari

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží

Recepty - Houby kari

Houby - návody k vaření - online kuchařka

Houby (Fungi, dříve Mycophyta) představují velkou skupinu živých organismů dříve řazenou k rostlinám, ale nyní vyčleněnou jako samostatnou říši. Jedlé druhy slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou[7] nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky.

Pod pojmem kari (také karí, či anglicky curry) se rozumí směs koření a také pokrm. Kari je svým původem tamilské označení pokrmu, připomínajícího ragú, tedy kousky masa, ryby nebo zeleniny v omáčce. V tomto významu je pojem dnes rozšířen po celé Indii. Během koloniální nadvlády však Britové začali tento pojem používat pro koření, které se pro přípravu těchto pokrmů používá; když se toto koření (jichž existuje nespočet druhů) dostalo do Evropy, zůstalo toto nesprávné označení. V Indii samotné (a v celé jihovýchodní Asii) se dodnes pod tímto pojmem rozumí jen pokrm, koření se říká masálá (jako kari je vyráběno výlučně pro export). Složení kořenící směsi se může velmi odlišovat. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Recept na Sírovec na kari omáčce
Sírovec na kari omáčce Mladé plodnice sírovce nakrájíme na nudličky 1x1x3 cm. Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme do růžova, přidáme nakrájený sírovec. Vše osmahneme do zlatava. Přilijeme smetanu a 10 minut mícháme. Na konec rozkvrdláme ve vodě hladkou mou...
Houbová čína II
Houbová čína II Vše 20min podusíme, pak přidáme trochu pokrájeného pórku, můžeme asi 4 lžíce kečupu. Na závěr dáme sojovou omáčku, v níž jsme rozmíchali trochu solamylu. Lehce ještě povaříme a podáváme s rýží, nebo třeba jen na topinky....
Nejlepší recept na Vepřové kostky s hlívou na kari
Vepřové kostky s hlívou na kari Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a hlívu nakrájené na kostky, sůl, pepř, kmín a kari a chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí. Občas je-li nutné ještě podléváme. Hlíva je poměrn...
Houbový guláš obložený - recept od maminky
Houbový guláš obložený Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka. Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme doměkka na rozškvařených kostičkách slaniny s kořením kari, kmínem, masoxem, mle...
Houbová čína v dalamánku
Houbová čína v dalamánku Houby si pokrájíme na menší kousky, já krájela žampiony na 1/4, které namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v solamylu. Takto připravené houby orestujeme na oleji dozlatova a vyndáme z pánve. Do pánve dáme restovat postupně všechnu zeleninu cibuli, česne...
Nejlepší recept na Houby s Nivou
Houby s Nivou Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a 20 minút prikryté dusíme. Do húb vmiešame rozdrobenú Nivu a necháme ju rozpustiť. Nesolíme, Niva je slaná dosť. Na pamvičke urobíme volské oká, ktoré jemne posypeme...
ŽUŽLI-MUŽLI
ŽUŽLI-MUŽLI Houby si nakrájíme na větší kousky, které obalíme v rozšlehaném vejci a v solamylu. Na oleji takto připravené houby osmažíme a vyndáme bokem na talířek. Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou zeleninu, přidáme zpět houby, zasypeme kari dle chuti (já dala cc...
Recept na Žampiony v orientálním těstíčku se zázvorovými brambory
Žampiony v orientálním těstíčku se zázvorovými brambory Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř a obalíme v hladké mouce. Poté je námáčíme v připraveném těstíčku a smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje. Brambory si pokrájíme na měsíčky a spolu se 2 lžícemi zázvoru je opékáme do hněda...
Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou - recept od maminky
Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou Na polovině másla zvolna podusíme bílé části cibulek a očistěné lišky, osolíme, opepříme. Rýži uvaříme podle návodu. Když jsou lišky hotové, přidáme kari, necháme ho rozpustit, zalijeme smetanu, vmícháme uvařenou rýži, jemně pokrájenou cibulkovou n...
Recept na Žampionové kari hlavičky v sýrovém těstíčku
Žampionové kari hlavičky v sýrovém těstíčku Z mouky, vejce, mléka a nastrouhaného tvrdého sýra si připravíme hustší těstíčko. Očištěné žampionové hlavičky osolíme, posypeme kari kořením a poprášíme moukou. Obalujeme je v těstíčku a pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s brambo...
Zapékané klobásy s houbovou náplní
Zapékané klobásy s houbovou náplní Na troche oleja oprestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, jemne osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa všetka voda nevydusí. Vmiešame vajíčko, syr, smotanu a kari. Klobásy rozrežeme tak , aby sme ich neprerezali úplne, ale len do 2/3. Naplníme ich nápl...
Žampiony se zakysankou
Žampiony se zakysankou Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme, opepříme (popřípadě můžete přidat oblíbené koření, já přidávám kari) a restujeme ...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování

Houby

Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist