|
Recept na Harissa - pálivá pasta
Recept na Harissa - pálivá pasta je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Harissa - pálivá pasta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g sušených chilli papričiek, 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 CL sladkej mletej červenej papriky, 1 hrnček=250 ml, 1/3 hrnčeka mletého koriandru, 1/3 hrnčeka mletého rímskeho kmínu, 2/3 hrnčeka olivového oleja,soľ.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Harissa - pálivá pasta
Recept na Harissa - pálivá pasta: Z chilli papričiek odstránime stopky, semienka a po dlžke ich rozkrojíme na polovice. Zalejeme ich vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť. Do mixovacej nádoby nasypeme koriander, rímsky kmín, soľ,cesnak a scedené chilli papričky. Vložíme ponorný mixéra a mixujeme za prilievania olivového oleja tenkým prúdom do hladka. Vzniknutú pastu dáme do vhodných sklenených nádobiek, zalejeme tenkou vrstvou olivového oleja, vzduchotesne uzavrieme a vložíme do chladničky, kde vydrží dlhšiu dobu. Podáva sa pri izbovej teplote ako príloha ku kuskusu, vmiešava sa do jedál so zvlášť ostrou chuťou - polievky, guláše, podáva sa ako chuťovka k zelenine, marinuje sa ňou mäso, používa sa pri grilovaní hydiny a jahňaciny.
Poznámka k receptu na Harissa - pálivá pasta: Zdroj: TV paprika. Harissa je charakteristická pre Libanon, Maroko a Alžírsko.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Harissa - pálivá pasta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 26.12.2010
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 100 g sušených chilli papričiek, 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 CL sladkej mletej červenej papriky, 1 hrnček=250 ml, 1/3 hrnčeka mletého koriandru, 1/3 hrnčeka mletého rímskeho kmínu, 2/3 hrnčeka olivového oleja,soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na harissa - pálivá pasta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Harissa - pálivá pasta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Harissa - pálivá pasta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|