RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím, recepty Halušky s uzeným masem a kysaným zelím, Halušky, uzeným, masem, kysaným, zelím


Recept na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Recept na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Halušky s uzeným masem a kysaným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 balení Halušky v prášku (balení = 400g) ½ sáčku kysaného zelí (sáček = 500g) 250g uzeného masa (krkovice, plec) 2 střední cibule 1,5 lžíce cukr krystal/písek olej kmín sůl pepř.

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Zvětšit obrázek

Recept na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Recept na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím:
Nejprve si oloupeme a nakrájíme cibule na větší kostky či měsíčky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky asi 2x2cm. Do hlubšího pekáčku dáme trochu oleje, přidáme polovinu nakrájené cibule a uzené maso a pozvolna osmažíme dozlatova, občas promícháme. Do dalšího menšího hrnce dáme na olej smažit druhou polovinu nakrájené cibule, zatímco se smaží, překrájíme slité zelí na menší kousky (občas jsou v balení příliš dlouhé „nudle“). Jakmile je cibulka zlatá, přidáme zelí, podlijeme asi 2dcl vody, přidáme cukr, 3 špetky soli, špetku kmínu a nepřikryté necháme dusit, dokud se voda neodpaří. Občas promícháme. Uzené a zelí se pomalu připravuje, takže připravíme halušky: Do 5l hrnce dáme vařit přibližně 2,5l vody. Než se začne vařit, do mísy nasypeme směs na halušky, přidáme cca 0,5l studené vody a pořádně promícháme. Těsto nesmí být moc husté, aby šlo dobře protlačit haluškovým sítem (ale ani moc řídké, aby se halušky nerozpadly). Jakmile se voda vaří, přidáme polévkovou lžíci soli (dáváme až v okamžiku varu, pokud osolíme vodu hned studenou, trvá déle, než začne vřít) a přes haluškové síto protlačíme rovnou dřevěnou špachtlí polovinu směsi do vroucí vody. Halušky ode dna lehce nadzvedneme, stačí jen lehce zvířit vodu, ne prudké míchání. Jakmile vyplavou halušky nahoru, sebereme je cedníkem (ne tím haluškovým), proklepeme od vody a dáme rovnou do pekáčku s již osmaženým masem. Halušky s masem hned lehce promícháme, aby se omastily a neslepily. Druhou polovinu haluškového těsta také protlačíme přes síto, uvaříme, scedíme a přidáme do pekáčku. Opět promícháme. Doporučuji dělat takto postupně, jinak bude halušek najednou moc, slepí se a hotové nebudete stíhat sbírat, takže se rozvaří. Jakmile máme smíchané halušky a maso, přidáme podušené sladkokyselé zelí, lehce promícháme, podle chuti dosolíme a dopepříme. Kdo si chce pohrát, může posypat ještě další dozlata osmaženou cibulkou.

Poznámka k receptu na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím:
Vím, že řada kuchařek dává přednost domácí výrobě halušek, je tu řada výborných receptů na jejich přípravu. Za sebe mohu říct, že s klidným svědomím využívám kupované směsi – polotovary – a ani žádnou značku neupřednostňuji, chutnají nám všechny. Recept jsem rozepsala možná až moc podrobně, ale pamatuji si, jak pro mě byly kdysi halušky symbolem složitého jídla, do kterého jsem se dlouho nechtěla pustit – a přitom je to tak prosté :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halušky s uzeným masem a kysaným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: isindy (Ivana)
  • Datum vložení: 02.11.2010
  • Počet porcí: 12 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 1 balení Halušky v prášku (balení = 400g) ½ sáčku kysaného zelí (sáček = 500g) 250g uzeného masa (krkovice, plec) 2 střední cibule 1,5 lžíce cukr krystal/písek olej kmín sůl pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halušky s uzeným masem a kysaným zelím, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halušky s uzeným masem a kysaným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist