RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Guláš SPECIÁL

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Guláš SPECIÁL, recepty Guláš SPECIÁL, Guláš, SPECIÁL


Recept na Guláš SPECIÁL

Recept na Guláš SPECIÁL je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Guláš SPECIÁL budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg hovězí kližky, 3-4 větší cibule, cca 5dkg na nudličky nakrájeného celeru, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička kari, drcený kmín, cca 30g sladké papriky, dle chuti pálivé, majoránka, mletý pepř, sádlo, 1dcl piva (u zvěřiny červeného vína), ½ dcl rumu, hladká mouka na zahuštění. Na vývar používám většinou obíračky, vepř.hlavu nebo nožky..

Guláš SPECIÁL
Zvětšit obrázek

Recept na Guláš SPECIÁL

Recept na Guláš SPECIÁL:
Maso nakrájíme na kostky, dáme do větší mísy s celerem a šesti utřenými stroužky česneku. Přidáme hořčici, kečup, maggi, worchesterovou a sojovou omáčku, kari, pálivou papriku, drcený kmín a rum. Vše důkladně promícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Druhý den rozpálíme v kastrolu sádlo, cibuli orestujeme dozlatova (dobře orestovaná cibule začíná určovat barvu guláše), přidáme sladkou papriku, krátce orestujeme dále přidáme masovou směs, část majoránky a zbylý rozetřený česnek. Vše za občasného míchání necháváme vysmahnout (čím více necháme vysmahnout, tím lepší barvu guláš bude mít; pokud špatně odhadneme, bude guláš nahořklý), mírně podlijeme vývarem a vše opakujeme do částečného změknutí masa. Pak zalijeme vývarem a zahustíme jíškou z hladké mouky, kterou jsme si mezitím orestovali na pánvi bez tuku dorůžova a nechali vychladnout. Po 10 minutách přidáme pivo a dochutíme majoránkou. Krátce povaříme a podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.

Poznámka k receptu na Guláš SPECIÁL:
Zdroj: recept jsem našel na internetu v roce 2005, autora neznám, pokud svůj recept pozná, rád zveřejním jeho jméno. Další recept z archívu, guláš jsem vařil 5.12.2005. Guláš, který je na fotografiích je uvařen z daňčí plece a byla to delikatesa.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Guláš SPECIÁL, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 02.12.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1kg hovězí kližky, 3-4 větší cibule, cca 5dkg na nudličky nakrájeného celeru, 12 větších stroužků česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce maggi, 1 lžíce worchesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce sladkého kečupu, 1 lžička kari, drcený kmín, cca 30g sladké papriky, dle chuti pálivé, majoránka, mletý pepř, sádlo, 1dcl piva (u zvěřiny červeného vína), ½ dcl rumu, hladká mouka na zahuštění. Na vývar používám většinou obíračky, vepř.hlavu nebo nožky.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na guláš speciÁl, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Guláš SPECIÁL - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Guláš SPECIÁL

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist