RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Guláš lázeňského šviháka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Guláš lázeňského šviháka, recepty Guláš lázeňského šviháka, Guláš, lázeňského, šviháka


Recept na Guláš lázeňského šviháka

Recept na Guláš lázeňského šviháka je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Guláš lázeňského šviháka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kg hovězí kližky 1/4kg sádla 12 ks cibulí 20 stroužků česneku 3 PL sladké mleté papriky 1 l vývaru z hovězího bujonu 2 PL drceného kmínu 1 PL chilli 10 ks bobkového listu 4 PL hladké mouky sůl,pepř na dochucení Na ozdobu na každý talíř: 1 klobáska(jakou kdo budete chtít)rozříznutá na půl,nakrojená do mřížky a osmažená kolečka čerstvé papriky-já měla červenou kolečka cibule čerstvý nastrouhaný křen.

Guláš lázeňského šviháka
Zvětšit obrázek

Recept na Guláš lázeňského šviháka

Recept na Guláš lázeňského šviháka:
Ze 3 PL sádla a 4 PL hladké mouky si uděláme tmavou jíšku a dáme bokem na později. Na rozpáleném zbytku sádla si v hrnci orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli(chce to velký kastrol,na malé ploše by se tak velké množství cibule pouze podusilo a nedostalo barvu)Po 10 minutách až začne cibule zlátnout,přidáme nadrobno pokrájený česnek,který další 2 minuty necháme restovat,přisypeme mletou papriku,zamícháme a ihned,aby paprika nezhořkla přidáme na kostky nakrájené maso.Necháme opět restovat.Až se maso zatáhne a začne přichytávat-pozor,ne připalovat,podlijeme 1 l vývaru,přidáme kmín,sůl,chilli,bobkový list a dusíme pod pokličkou za občasného zamíchání a kontroly tekutiny skoro do měkka. Předem připravenou jíšku rozmícháme v 1/2 l vody,vmícháme do guláše a ještě za promíchávání vaříme 15 minut.Podle chuti dosolíme,opepříme.Na každý talíř dáme porci guláše,zasypeme nakrájenou paprikou,poklademe opečenou rozpůlenou klobásou,zasypeme na kolečka pokrájenou cibulí a na závěr dáme nastrouhaný křen. Podáváme s chlebem,nebo knedlíkem.

Poznámka k receptu na Guláš lázeňského šviháka:
Tento guláš jsme jedli v malé lázeňské hospůdce Kostelec-Štípa u Zlína.Byl moc dobrý,ale až na bobkový list a chilli nám nechtěli prozradit celý recept,ani žádné jiné množství čeho všeho použili.Pro oko vypadá úplně stejně,jen chuť je o trošku jiná:-) Vařila jsem pro 8 lidí,tak proto takové množství všech surovin:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Guláš lázeňského šviháka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 19.03.2011
  • Počet porcí: 8-10 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 2 kg hovězí kližky 1/4kg sádla 12 ks cibulí 20 stroužků česneku 3 PL sladké mleté papriky 1 l vývaru z hovězího bujonu 2 PL drceného kmínu 1 PL chilli 10 ks bobkového listu 4 PL hladké mouky sůl,pepř na dochucení Na ozdobu na každý talíř: 1 klobáska(jakou kdo budete chtít)rozříznutá na půl,nakrojená do mřížky a osmažená kolečka čerstvé papriky-já měla červenou kolečka cibule čerstvý nastrouhaný křen
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na guláš lázeňského šviháka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Guláš lázeňského šviháka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Guláš lázeňského šviháka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist