RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek, recepty Grilovaný a posléze marinovaný lilek, Grilovaný, posléze, marinovaný, lilek


Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek

Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Grilovaný a posléze marinovaný lilek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 lilek 1 červená chilli paprička 2 bobkové listy (nejlépe čerstvé, ale i sušené) pár snítek čerstvého nebo zamraženého oregana (raději ne sušené, je příliš aromatické) 1 lžíce crema di balsamico + 2 lžíce k podávání 200 ml olivového oleje extra virgin 50 ml bílého vinného octa mořská sůl.

Grilovaný a posléze marinovaný lilek
Zvětšit obrázek

Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek

Recept na Grilovaný a posléze marinovaný lilek:
Lilek nakrájíme podélně na podlouhlé plátky o šířce asi 1 cm. Položíme na mřížku, zasypeme namletou mořskou solí a necháme "vypotit" asi půl hodiny z každé strany. Takto připravený lilek otřeme papírovou utěrkou a dvěma prsty zlehounka potřeme crema di balsamico. Do hmoždíře vložíme chilli papričku (čerstvou i sušenou), kterou jsme zbavili stopky a jadérek, bobkový list, lžičku hrubozrnné mořské soli, oregano a vše utřeme dohladka. V grilovací pánvi rozehřeme trochu oleje a opečeme na něm osušené plátky lilku. Ještě horké je naložíme do olejové marinády, kterou připravíme smícháním rozetřeného obsahu hmoždíře, 200 ml panenského olivového oleje, 50 m l octa. Uložíme do sklenice s uzavíratelným uzávěrem a popěti dnech marinování můžeme podávat, například s teplým, nasucho opečeným toustem.

Poznámka k receptu na Grilovaný a posléze marinovaný lilek:
Krásné obojí, fotka i recept+

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Grilovaný a posléze marinovaný lilek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 17.02.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: 1 lilek 1 červená chilli paprička 2 bobkové listy (nejlépe čerstvé, ale i sušené) pár snítek čerstvého nebo zamraženého oregana (raději ne sušené, je příliš aromatické) 1 lžíce crema di balsamico + 2 lžíce k podávání 200 ml olivového oleje extra virgin 50 ml bílého vinného octa mořská sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na grilovaný a posléze marinovaný lilek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Grilovaný a posléze marinovaný lilek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Grilovaný a posléze marinovaný lilek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist