RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Grilování kapie

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné trou

Recepty - Grilování kapie

Grilování - návody k vaření - online kuchařka

Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.

Kapie je skupina kultivarů druhu paprika setá (Capsicum annuum), která se vyznačuje tím, že je sladká (nepálivá), tj. na rozdíl od feferonek kapie neobsahují žádný kapsaicin. Další odlišností od nich je větší velikost. Vyskytují se v různých barvách, od zelené přes žlutou až po červenou. Konzumují se jak syrové, tak jako součást různých pokrmů (např. lečo). Kapie jsou bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C. V porovnání se zelenými kapiemi mají červené více vitamínů a živin. Také hodnoty karotenů jsou u červených kapií devětkrát vyšší. Pokud jde o viitamín C, obsahují ho červené kapie dvakrát víc než zelené. Červené i zelené kapie pak obsahují velké množství kyseliny p-kumarové.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Špízy z cukety
Špízy z cukety Suroviny nakrájíme a v libovolném pořadí napícháme na grilovací jehly. Okořeníme. Do pekáčku nalijeme trochu oleje a kečup. Pečeme v troubě nebo venku na grilu potřené pouze olejem....
Nejlepší recept na Grilované špízy
Grilované špízy Maso si naklepeme, nakrájíme na malé kostky, posolíme, popepříme a střídavě napichujeme s dalšími surovinami na jehly, aby na koncích bylo maso a pak jen rozpálíme gril a grilujeme....
Grilovaná rajčata s kapiemi
Grilovaná rajčata s kapiemi Rajčata nakrájíme asi na 2 cm kolečka, kapie podle velikosti na poloviny nebo třetiny. V oleji smícháme koření a prolisovaný česnek.. Pokapeme zeleninu olejovou směsí, nepřeháníme to s množstvím oleje, pokud olej zbude, použijeme ho příště třeba pod maso....
Recept na Luciferův kapr na grilu
Luciferův kapr na grilu Suché a očištěné porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme olejem a citrónovou šťávou. Opékáme na grilu. Na másle a na oleji zpěníme papriku, zalijeme 1/2 dl vody, přidáme kečup, worchestr a kapary (lze vynechat), převaříme a hotové porce kapra poléváme. P...
Recept na Pikantní "dvojhubky" s grilovanou paprikou a ančovičkou
Pikantní Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do alobalu, aby se nespálil). Potom zeleninu vložíme do mikrotenového sáčku a necháme chvíli zapa...
Nejlepší recept na Grilovaná kukuřice s paprikovým máslíčkem
Grilovaná kukuřice s paprikovým máslíčkem Kukuřici opláchneme i s listy a povaříme cca 6 minut. Změklé máslo smícháme s paprikami, koriandrem, osolíme, opepříme. Klasy osušíme, necháme vychladnout. Opatrně oddělíme listy, ale necháme je. Odstraníme takové ty vlásky, či smotky vláken. Klasy pot...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso

Grilování

Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist