RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Grilování červená paprika

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné trou

Recepty - Grilování červená paprika

Grilování - návody k vaření - online kuchařka

Grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření. Tepelné záření bývá vyvolané elektrickou topnou spirálou (v troubě, v mikrovlnné troubě kombinované s grilem) nebo žhnoucími kusy paliva (otevřená ohniště). Teplota okolního vzduchu při grilování by neměla být příliš velká, aby nedocházelo ve větším měřítku k jinému způsobu předávání tepla. Proti připálení povrchových vrstev se pokrm polévá šťávou. K tomu, aby došlo k dostatečné tepelné úpravě i uvnitř pokrmu, jsou pro grilování vhodnější tenčí kousky. Pokrm lze před přípravou vhodně okořenit.

Paprika (Capsicum) je rod rostlin z čeledi lilkovitých (Solanaceae). Pochází ze Střední Ameriky, kde byla tisíce let pěstována v tropech. Dnes se pěstuje po celém světě. Někteří zástupci rodu paprika se používají jako zelenina, jiné jako koření nebo lék. Pálivá forma papriky se označuje jako chilli paprička, nepálivá jako kapie. Paprika se jí syrová nebo tepelně upravovaná. Při vaření se používají zejména druhy Capsicum annuum a Capsicum frutescens, která jsou vhodné k plnění (sýrem, masem nebo rýží). Čerstvé papriky se přidávají do salátů. Rovněž se dají nakládat nebo sušit.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Grilované špízy s tzatziky / dietni - recept od maminky
Grilované špízy s tzatziky  / dietni 1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který smícháme s předem připravenými bylinkami a kořením. 2)Vložíme špízy na gril (na tácky)...
Nejlepší recept na Grilovaná žebra
Grilovaná žebra Vepřová masitá žebírka naporcovaná od hodného řezníka dle našich požadavků dobře osolíme a opepříme. Připravíme si vhodný motouz a smotáme pásy vepřových žeber masovou stranou dovnitř – tedy tak, že žeberní blána bude zvenčí smotku. Vzniklý „s...
Recept na Bůček na gril
Bůček na gril Bůček nakrájíme na slabší plátky, lehce naklepeme(osolíme) a naložíme do připravené marinády Plátky zprudka opečeme na oleji nebo grilujeme v přírodě....
Kuřecí grilík s barevným pekáčkem
Kuřecí grilík s barevným pekáčkem Maso: Smícháme všechny suroviny marinády, přidáme kuřecí stehenní řízky, necháme den marinovat. Druhý den dáme na rozpálený gril, grilujeme do zlatova, cca 20 minut z jedné, 15 minut z druhé strany. Barevný pekáček: Vše nakrájíme na kousky, smíchá...
Kapří filet na grilu - recept od maminky
Kapří filet na grilu Chytíme si kapra, zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky. Dostatečně osolíme z obou stran. Na marinádu si rozpustíme máslo, přidáme koření a bylinky a směsí maso potřeme. Necháme alespoň půl hodiny marinovat. Pečeme n...
Recept na Klobásková gril show
Klobásková gril show Střeva propláchneme a necháme ve vodě. Různé druhy masa si zkombinujeme podle svých chutí. Maso si pomeleme najemno i nahrubo a smícháme s kořením dle našich zvyků a chutí. Do některých směsí masa, nejlépe těch méně pikantních vmícháme mezi maso i tvrdý...
Marináda na gril
Marináda na gril Stehýnka omyjeme, nasolíme a ponoříme do marinády. Marinádu připravíme tak, že do mísy nalijeme černé pivo, přidáme grilovací koření, sušený česnek, mletou papriku, sojovou omáčku. Necháme přes noc odležet v marinádě. Při grilování maso ještě marin...
Grilovaná kuřecí křidýlka Jacka Danielse
Grilovaná kuřecí křidýlka Jacka Danielse Jack Daniel's barbecue sauce smoke, je barbecue omáčka s nádechem kouře a do té jsem přidal worchester omáčku, lžičku zauzené červené papriky, špetku chilli i med a v této marinádě jsem kuřecí křidýlka marinoval 24 hodin. Druhý den jsem je v troubě griloval...
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso

Grilování

Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist