|
Recept na Giovanni řezy
Recept na Giovanni řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Giovanni řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 4 vejce 75 g moučkového cukru 90 g polohrubé mouky 25 g Gustin Dr.Oetker Vanilkový krém: 1 bal Pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1/4 l mléka 1 žloutek 70 g cukru 1 bal Vanilkového cukru Dr.Oetker 250 ml smetany na šlehání 1/2 bal želatina čirá Dr.Oetker 50 ml vody Jahodová náplň: 400 g jahod 1 bal Želatiny čiré Dr.Oetker 150 ml vody trochu citrónové šťávy 50 g cukru Na posypání: moučkový cukr.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Giovanni řezy
Recept na Giovanni řezy: 1. Vejce ušleháme pomocí elektrického šlehače na nejvyšším stupni do pěny. Pak vmícháme cukr. Vejce s cukrem šleháme cca 2 minuty. Přidáme prosátou mouku s Gustinem a lehce obojí nadvakrát vmícháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni k vaječné hmotě. Těsto vylijeme na plech (cca 28 x 36 cm) vyložený pečícím papírem. Dáme péct: Elektrická trouba: cca 180 °C (předehřát) Plyn: stupeň 3 (předehřát) Doba pečení: cca 15-20 min 2. Pudingový prášek rozmícháme ve troše studeného mléka a přidáme žloutek. Do zbylého mléka dáme cukr, vanilínový cukr a přivedeme k varu. Pak vmícháme rozpuštěný pudingový prášek se žloutkem a povaříme. Puding necháme za občasného míchání vychladnout. Želatinu namočíme ve 100 ml vody. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudingu. Nabobtnalou želatinu zahřejeme dle návodu (nesmí se vařit!), necháme chvíli zchladnout a pak důkladně vmícháme do pudingového krému. Necháme odstát, dokud směs nezačne tuhnout. 3. Jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme na kaši. Jahodovou kaši smícháme s cukrem a citrónovou šťávou. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a poté ji zahřejeme (nesmí se vařit!). Pak do jahodové hmoty vmícháme rozpuštěnou želatinu. Necháme v lednici trochu ztuhnout – občas promícháme, aby dole nezůstala řídká směs zatímco nahoře by již ztuhla. 4. Z upečeného korpusu stáhneme pečící papír a necháme vychladnout. Korpus dvakrát podélně rozřízneme na 3 pruhy. Jeden plát dáme na tác a rozetřeme na něj 1/2 vanilkového krému. Z papíru na pečení ustřihneme pruh široký 10 cm a obalíme jím dokola plát korpusu s vanilkovým krémem (pomůžeme si kancelářskými sponkami) – vytvoříme si tím jakousi formu, aby řezy držely tvar. Na takto připravený pruh korpusu s vanilkovou náplní pak rovnoměrně natřeme 1/2 lehce ztuhlé jahodové náplně. Na jahodovou směs dáme druhý pruh korpusu a lehce přitlačíme. Náplně opakujeme (vanilkovou a jahodovou) Nahoru pak dáme poslední pruh korpusu a opět lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe přes noc, min. 4 hodiny. 5. Po ztuhnutí odstraníme papírový okraj. Poprášíme moučkovým cukrem. Servírujeme nakrájené na silnější plátky.
Poznámka k receptu na Giovanni řezy: Opět inspirace od DrOetkra. Recept je dost náročný, ale moc dobrý. Je lepší dělat v chlebíčkové formě kvůli udržení tvaru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Giovanni řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aja.g (Alena)
- Datum vložení: 09.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 4 vejce 75 g moučkového cukru 90 g polohrubé mouky 25 g Gustin Dr.Oetker Vanilkový krém: 1 bal Pudink s vanilkovou příchutí Dr.Oetker 1/4 l mléka 1 žloutek 70 g cukru 1 bal Vanilkového cukru Dr.Oetker 250 ml smetany na šlehání 1/2 bal želatina čirá Dr.Oetker 50 ml vody Jahodová náplň: 400 g jahod 1 bal Želatiny čiré Dr.Oetker 150 ml vody trochu citrónové šťávy 50 g cukru Na posypání: moučkový cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na giovanni řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Giovanni řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Giovanni řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|