RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Generační dobrá zelňačka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Generační dobrá zelňačka, recepty Generační dobrá zelňačka, Generační, , dobrá, zelňačka


Recept na Generační dobrá zelňačka

Recept na Generační dobrá zelňačka je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Generační dobrá zelňačka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 malá hlávka zelí,nebo 1/2 větší 4 větší brambory 3 vejce 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 1/2 kostky hovězího masoxu 1 kostka slepičího masoxu 1 sladká smetana 1 kysaná smetana 1 rovná lžíce drceného kmínu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 3 l vody sůl petrželka-nemusí být.

Generační  dobrá zelňačka
Zvětšit obrázek

Recept na Generační dobrá zelňačka

Recept na Generační dobrá zelňačka:
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si jí ochutit, jak má kdo rád. Vaříme dokud není zelí a brambory měkké, pak vezmeme šťouchadlo a brambory ním rozmačkáme. Vlijeme obě smetany, jen do sladké předem zamícháme mouku. Povaříme a mícháme do zhoustnutí, vypneme sporák, kde máme připravená rozmíchaná vejce a ty pomalu vléváme do polévky, zamícháme a jdeme nalévat! Kdo chce, může dát petrželku.

Poznámka k receptu na Generační dobrá zelňačka:
Polévka je náš recept, předávaný od několika generací(proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme jí dovedli masoxovými vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme jí na litry a předáváme dalším generacím.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Generační dobrá zelňačka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 24.04.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1 malá hlávka zelí,nebo 1/2 větší 4 větší brambory 3 vejce 2 lžíce cukru 1 lžíce octa 1/2 kostky hovězího masoxu 1 kostka slepičího masoxu 1 sladká smetana 1 kysaná smetana 1 rovná lžíce drceného kmínu 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 3 l vody sůl petrželka-nemusí být
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na generační dobrá zelňačka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Generační dobrá zelňačka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Generační dobrá zelňačka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist