RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Frgále

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Frgále, recepty Frgále, Frgále


Recept na Frgále

Recept na Frgále je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní. K přípravě Frgále budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 120 g sádla 120 g másla /ale může být jenom 240g másla/ 240 g cukru krupice 60 g droždí asi 200 ml mléka, podle potřeby 4 žloutky, špetka soli.

Frgále
Zvětšit obrázek

Recept na Frgále

Recept na Frgále:
Připravíme si kvásek a ze všech ingrediencí uhněteme hladké těsto. Dáme vykynout. Kyne trochu déle, asi 1 1/2 hodiny. Zatím si připravíme náplně. Já jsem dala tvarohovou ze 2 tvarohů, 1 vajíčka, vanilkový cukr a 3 lžíce pískového cukru. Dále jsem dala švestková a jablková domácí povidla. Také makovou náplň z asi 100g máku. Ještě lepší by byla hrušková povidla, ale ty bohužel nemám. Z vykynutého těsta uděláme kulaté koláče na celý plech. Z tohoto těsta jsou 4 kusy. Prsty vymačkáme na okrajích lem, aby náplně nevytékaly. Okraje potřeme vajíčkem a naplníme nádivkami podle chuti. Můžeme posypat drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 stupňů až jsou okraje dozlatova. Po upečení potřeme okraje rozpuštěným máslem a nebo směsí cukru, rumu a smetany. Já potírám máslem.

Poznámka k receptu na Frgále:
Recept mi přišel emailem od kamarádky a hned jsem ho vyzkoušela a je bezvadný. S těstem se dobře pracuje.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Frgále, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jaruna18
  • Datum vložení: 03.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
  • Suroviny: 600 g hladké mouky 400 g hrubé mouky 120 g sádla 120 g másla /ale může být jenom 240g másla/ 240 g cukru krupice 60 g droždí asi 200 ml mléka, podle potřeby 4 žloutky, špetka soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na frgále, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Frgále - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Frgále

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist