RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Frenštátské škračky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Frenštátské škračky, recepty Frenštátské škračky, Frenštátské, škračky


Recept na Frenštátské škračky

Recept na Frenštátské škračky je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Frenštátské škračky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Bramborové placky: 6-8 brambor, 6-8 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, hladká mouka, 1 vejce, mléko, sádlo na smažení Játra: 1/2 kg kuřecích jater, 2 cibule, mletý pepř, drcený kmín, majoránka(tou nešetřete), sůl, 4 vejce a sádlo na restování.

Frenštátské škračky
Zvětšit obrázek

Recept na Frenštátské škračky

Recept na Frenštátské škračky:
Oloupané brambory nastrouháme (začínám brambor strouhat na jemném struhadle tak do dvou třetin, otočím struhadlo na jemné "mrkvové", strouhnu jeden česnek, dostrouhám brambor, otočím struhadlo zpět a strouhám další brambor), zastříkneme mlékem, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, mouku, vejce a důkladně promícháme. Na rozpáleném sádle usmažíme 4 hrubší placky. Očistěnou játru nakrájíme na nudličky a promícháme s majoránkou, kmínem a pepřem. Jednu cibuli nakrájíme na 1/2 céčka a šoupneme do pánve s rozehřátým sádlem. Zarestujeme do sklovata, přidáme játru a prudce restujeme. Nakonec přidáme rozklepnutá vajíčka, osolíme, promícháme a když vajíčka ztuhnou, můžeme servírovat. Játra položíme na bramborák, přizdobíme zelenou petrželkou a druhou cibulí nakrájenou na céčka.

Poznámka k receptu na Frenštátské škračky:
Frenštátské škračky jsou regionální zaležitostí, na jídelním lístku je najdete v restauracích na lašsku i valašsku. Dnešní škračky jsem si vylepšil na nudličky nakrájenou šunkou, která mi zůstala od snídaně a v základní receptuře taky nenajdete majoránku v játře.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Frenštátské škračky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 23.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: Bramborové placky: 6-8 brambor, 6-8 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, hladká mouka, 1 vejce, mléko, sádlo na smažení Játra: 1/2 kg kuřecích jater, 2 cibule, mletý pepř, drcený kmín, majoránka(tou nešetřete), sůl, 4 vejce a sádlo na restování
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na frenštátské škračky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Frenštátské škračky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Frenštátské škračky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist