RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Francouzský křehký jablečný koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Francouzský křehký jablečný koláč, recepty Francouzský křehký jablečný koláč, Francouzský, křehký, jablečný, koláč


Recept na Francouzský křehký jablečný koláč

Recept na Francouzský křehký jablečný koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy. K přípravě Francouzský křehký jablečný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 lžičky meruňková marmeláda  1 balíček vanilkový cukr  1 ks jablko  0,5 lžičky rum 1 ks vejce 1 špetka sůl 75 g máslo 40 g cukr  130 g hladká mouka 3 lžíce chladná voda.

Francouzský křehký jablečný koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Francouzský křehký jablečný koláč

Recept na Francouzský křehký jablečný koláč:
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl hodiny až 1 hodinu odpočinout v lednici. Mezitím 1 velké jablko oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pomoučněném válu rozválíme těsto na plát a potom plát těsta vložíme do koláčové formy. Těsto vychází na malý koláč o průměru asi 16 cm. Forma se většinou nemusí vymazávat, protože těsto je dost máslové. Na těsto poklademe plátky oloupaného jablka a posypeme vanilkovým cukrem. Koláč pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Po upečení ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou s trochou rumu. Francouzský křehký jablečný koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu na Francouzský křehký jablečný koláč:
Určitě vyzkouším, ale proč je koláč francouzský a obsahuje český rum? Nebylo by lepší změnit surovinu nebo název? Omlouvám se, pokud to zní zle, ale připadá mi to jako pravé tiramisu z pomazankového másla

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzský křehký jablečný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Claire2113 (Klára)
  • Datum vložení: 01.07.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
  • Suroviny: 3 lžičky meruňková marmeláda  1 balíček vanilkový cukr  1 ks jablko  0,5 lžičky rum 1 ks vejce 1 špetka sůl 75 g máslo 40 g cukr  130 g hladká mouka 3 lžíce chladná voda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzský křehký jablečný koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzský křehký jablečný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzský křehký jablečný koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist