RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi, recepty "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi, "Francouzské", masové, bochánky, na, cuketové, směsi


Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
bochánky: 400-500 g mletého masa 1 sáček směsi Francouzské brambory od Kotányi 1 vejce 2 stonky zelené cibulky 1-2 lžíce mléka pepř sůl cuketová příloha: 2-3 mladé cukety 1 cibule 50 g prorostlé slaniny vcelku 1/2 paličky česneku 100 ml smetany 50 g sýru typu gouda (v tomto případě Old Armsterodam) olivový olej sůl.


Zvětšit obrázek

Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

Recept na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi:
Směs na francouzské brambory promícháme s jedním vajíčkem a jednou či dvěma lžícemi mléka. Necháme odstát a znovu promícháme, až se vytvoří kompaktní směs. Přimícháme zelenou cibulku, kterou jsme nakrájeli na velice tenoučká kolečka. Vše smícháme s mletým masem, nepatrně dosolíme (směs obsahuje 20% soli, takže stačí již jen špetka) a opepříme. Necháme odstát asi půl hodiny a poté navlhčenýma rukama tvarujeme placičky (zvednou se), které klademe na vymazaný plech. Pečeme při 200°C asi 25-30 minut. Cukety nakrájíme na slabé plátky, které zasolíme a necháme vyplakat asi půl hodiny. Potom je vložíme do většího síta, propláchneme studenou vodou a dobře osušíme. Cibuli nakrájíme na velmi tenká půlkolečka, česnek na plátky a slaninu na úzké špalíčky. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a postupně opékáme plátky cuket dozlatova. Opečené dáváme na sítko s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Na výpeku (přebytečný případně slijeme) osmažíme pokrájenou slaninu, přidáme proužky cibule a plátky česneku, opečeme je dozlatova, vrátíme plátky cukety, polijeme smetanou a necháme tekutinu odpařit. Dosolíme a dopepříme podle chuti. Při servírování klademe masové bochánky na cuketovou směs, zasypeme jemně strouhanou holandskou goudou a jako přílohu volíme jemnou bramborovou kaši nebo dozlatova opečené bílé pečivo.

Poznámka k receptu na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi:
lákavé. dostal jsem na to hlad. bodík a jistě vyzkouším

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 18.11.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: bochánky: 400-500 g mletého masa 1 sáček směsi Francouzské brambory od Kotányi 1 vejce 2 stonky zelené cibulky 1-2 lžíce mléka pepř sůl cuketová příloha: 2-3 mladé cukety 1 cibule 50 g prorostlé slaniny vcelku 1/2 paličky česneku 100 ml smetany 50 g sýru typu gouda (v tomto případě Old Armsterodam) olivový olej sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "francouzské" masové bochánky na cuketové směsi, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist