RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně, recepty Francouzské kuře na smetaně a bílém víně, Francouzské, kuře, na, smetaně, bílém, víně


Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně

Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Francouzské kuře na smetaně a bílém víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky 100 g anglické slaniny (tenké plátky) 8 šalotek 3 lžíce másla hrst čerstvých nebo mražených hříbků, nakrájených na plátky 100 ml bílého vína 2 stroužky česneku 300 ml vývaru 70 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky 1 bobkový list 2-3 čerstvé nebo v oleji naložené větvičky tymiánu pepř sůl petrželová nať.

Francouzské kuře na smetaně a bílém víně
Zvětšit obrázek

Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně

Recept na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně:
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy (3-4 z jednoho řízku). Osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a necháme odležet. V pánvi rozpálíme máslo a maso na něm dozlatova opečeme. Kousky masa vyndáme, na pánev rozložíme plátky slaniny a opečeme ji dokřupava. Poté přisypeme půlky oloupaných šalotek, restujeme dozlatova a přidáme hříbky. Když se vypaří přebytečná tekutina, přilijeme víno a necháme ho zcela odpařit. Poté obsah pánve zasypeme moukou, promícháme a prosmahneme a následně zalijeme teplým vývarem a mícháme. Snížíme teplotu a do omáčky vrátíme maso a přidáme bobkový list a tymián. Prováříme 20 minut, občas promícháme a upravujeme hustotu omáčky. Nakonec vydatně zasypeme petrželovou natí a povolíme smetanou ke šlehání.

Poznámka k receptu na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně:
Pavel Mencl: Moc děkuji za komentář, podložený výběrem a vyzkoušením receptu - takových si všichni velmi ceníme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Francouzské kuře na smetaně a bílém víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 16.11.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky 100 g anglické slaniny (tenké plátky) 8 šalotek 3 lžíce másla hrst čerstvých nebo mražených hříbků, nakrájených na plátky 100 ml bílého vína 2 stroužky česneku 300 ml vývaru 70 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky 1 bobkový list 2-3 čerstvé nebo v oleji naložené větvičky tymiánu pepř sůl petrželová nať
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na francouzské kuře na smetaně a bílém víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Francouzské kuře na smetaně a bílém víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Francouzské kuře na smetaně a bílém víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist