RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Fofr oběd z tlakáče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Fofr oběd z tlakáče, recepty Fofr oběd z tlakáče, Fofr, oběd, tlakáče


Recept na Fofr oběd z tlakáče

Recept na Fofr oběd z tlakáče je zařazen v kategorii ostatní. K přípravě Fofr oběd z tlakáče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 uzená kuřecí stehna 6 středně velkých brambor 100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...) 1 cibule 1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika) 4 stroužky CZ česneku snítka rozmarýnu sůl, oblíbené koření.

Fofr oběd z tlakáče
Zvětšit obrázek

Recept na Fofr oběd z tlakáče

Recept na Fofr oběd z tlakáče:
Slaninku či špek si nakrájíme na proužky, rovněž tak cibuli (tu na půlkroužky) a papriku, česnek na plátky. Syrové brambory zbavíme slupky (sebe stresu, páč už jsem fááákt v časovém presu..) a nakrájíme na cca 3mm kolečka. Ohneme se do regálu pro papénův hrnec, do něhož fofrem (furt nás tlačí čas) hodíme slaninku. Počkáme, až bude křupavá a přihodíme zbytek, t.zn. cibuli, papriku, česnek... mícháme a pozorujeme, jak ten čas letí... Po chvilce přidáme brambory, které osolíme a okořeníme svým oblíbeným kořením (v mém případě to bylo paprikové Nahrin-Just). Uzená stehýnka můžeme taky dokořenit (ale nemusíme... záleží na chuti toho kterého soudruha...). Vhodíme rozmarýn a zavřeme tlakáč. Nervózně čekáme, až začne syčet (jako manžel, který už má hlad...) Už syčí? Ano? V tom případě natáhneme minutku na 5 minutek a ujistíme manžílka, že už to bude za chviličku... Pět minutek nám uběhlo a teď máme zhruba 10-15 minut na to, abychom si připravili nějaký dobrý salátek. Já jsem zvolila tzatziky.

Poznámka k receptu na Fofr oběd z tlakáče:
Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Vzpomněla jsem si na Janu R., jak si vegetí v Turecku a tím pádem jsem si vzpomněla na její recept na slaninové brambory v papiňáku (viz odkaz) a nápad byl na světě. http://www.toprecepty.cz/recept/14620-spekove-bram... Manželem jsem byla pochválena. Nevěřil, že to stihnu tak rychle. P.S. tlakáč potom, co zazvoní minutka, necháme tak, až se uklidní a půjde bez problémů otevřít. Doufám, že už je to vše. Přeju dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fofr oběd z tlakáče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 30.10.2011
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ostatní
  • Suroviny: 2 uzená kuřecí stehna 6 středně velkých brambor 100 g slaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...) 1 cibule 1 kápie (nebo jiná čerstvá paprika) 4 stroužky CZ česneku snítka rozmarýnu sůl, oblíbené koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fofr oběd z tlakáče, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fofr oběd z tlakáče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fofr oběd z tlakáče

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist