RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Filo trojhranky plnene kremem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Filo trojhranky plnene kremem, recepty Filo trojhranky plnene kremem, Filo, trojhranky, plnene, kremem


Recept na Filo trojhranky plnene kremem

Recept na Filo trojhranky plnene kremem je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Filo trojhranky plnene kremem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g filo testa rozpustene maslo drcene pistacie napln: 4 hrnky mleka 1 hrnek smetany ke slehani 7 platku bileho toustoveho chleba 1/2 hrnku kukuricne moucky (skrobu) 1/2 hrnku vody 3 lzice cukru ruzova esence (hrnek = 200 ml) sirup: 2 hrnky krupicoveho cukru 2 hrnky vody par kapek citronove stavy ruzova esence (hrnek = 200 ml).

Filo trojhranky plnene kremem
Zvětšit obrázek

Recept na Filo trojhranky plnene kremem

Recept na Filo trojhranky plnene kremem:
Na sirup smichame cukr, vodu a ruzovou esenci, privedeme k varu, zakapneme citronovou stavou a svarime na sirup, cca 15 minut. Nechame vychladnout. Kukuricny skrob rozmichame v 1/2 hrnku vody. Mleko, smetanu, ruzovou esenci a cukr smichame, prilijeme rozmichany skrob a za staleho michani privedeme k varu. Cerstvy toustovy chleb zbaveny kurky rozmixujeme na jemno a vsypeme do mlecne smesi. Zhruba 2 minutky povarime. Pote odstavime a za obcasneho michani nechame zcela vychladnout. 2 ks tenkeho filo testa polozime na sebe a po cele plose potreme rozpustenym maslem. Zakryjeme nyni jiz 1 dilem testa a opet potreme maslem. Ostrym nozem rozdelime na delsi obdelniky (zhruba 9 x 20 cm). Filo testo, ktere mame stranou na pozdejsi zpracovani vzdy prikryjeme, ma tendenci rychle schnout. Na kazdy dil dame vrchovatou lzici naplne a zabalime. Nejprve testo pouze prelozime, abychom zakryli napln. Pote levy spodni roh prelozime k prave strane, cimz nam vznikne trojuhelnik. Ten prelozime smerem nahoru, a pote pravy dolni roh prehneme k leve strane. Zpusob baleni je videt na prilozenych fotkach. Pripravene trojhranky polozime na plech, ktery jsme lehce vytreli maslem. Maslem take potreme vsechny trojhranky po povrchu. Pri 200 stupnich 10 minut peceme. Pote jeste horke prelijeme pripravenym sirupem a posypeme drcenymi pistaciovymi orisky. Podavame vlahe nebo zcela studene. Sirupu pouzijte dle chuti, nekdo ma rad testo vice vlacne, nekdo mene.

Poznámka k receptu na Filo trojhranky plnene kremem:
Tento arabsky moucnik, u nas nazyvan Namourah, patri k mym oblibenym. Krem je velice jemny a chutove pripomina kremovy syr. Spodni cast testa diky sirupu zvlacni, vrchni cast lehce krupe a krasne voni maslem. Nahradni variantou muze byt jeden dil tence rozvaleneho listoveho testa, ktere pri baleni naplne lehce potreme maslem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Filo trojhranky plnene kremem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: aisha
  • Datum vložení: 27.09.2013
  • Počet porcí: 22 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 500 g filo testa rozpustene maslo drcene pistacie napln: 4 hrnky mleka 1 hrnek smetany ke slehani 7 platku bileho toustoveho chleba 1/2 hrnku kukuricne moucky (skrobu) 1/2 hrnku vody 3 lzice cukru ruzova esence (hrnek = 200 ml) sirup: 2 hrnky krupicoveho cukru 2 hrnky vody par kapek citronove stavy ruzova esence (hrnek = 200 ml)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na filo trojhranky plnene kremem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Filo trojhranky plnene kremem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Filo trojhranky plnene kremem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist