RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem), recepty Feijoada (černé fazole s dušeným masem), Feijoada, (černé, fazole, dušeným, masem)


Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem) je zařazen v kategorii luštěniny. K přípravě Feijoada (černé fazole s dušeným masem) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal, tak jsem je nahradil fazolí červenou), 0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy, 150 g klobása „calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou), 100 g "PAIO" klobása (uzená klobáska z vepřové panenky), 0,3 kg hovězího předního masa, 2 lžíce oleje, 1 nakrájená cibule, 2 stroužky drceného česneku, bobkový list, petrželka a jarní cibulka, sůl a černý pepř podle chuti.

Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Zvětšit obrázek

Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Recept na Feijoada (černé fazole s dušeným masem):
Fazole namočíme přes noc. Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut, nebo dokud nezměknou. V druhém hrnci na oleji Osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min. Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem. Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.

Poznámka k receptu na Feijoada (černé fazole s dušeným masem):
Feijoada je brazilské národní jídlo. A podává se v poledne, protože jde o vydatné jídlo. Brazilci k Feijoadě podávají též farofu. Farofa je smažený pokrm z maniokové mouky. Pro informaci zde uvádím zjednodušený recept na farofu stažený z: http://www.diningchicago.com/blog/2010/02/03/eat-this-hearty-brazilian-feijoada-just-in-time-for-carnival/ Farofa 2 lžíce másla, 6 plátků slaninu, 1 / 2 nakrájené cibule, 1 / 2 šálku oliv, 1 hrnek zlatých rozinek, 1 500g maniokové mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 natvrdo vařená vejce, nakrájená na kostičky Máslo v pánvi zpěníme a přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky, přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezezlátne. Přidáme mouku, mícháme a postupně dodáváme zbývající přísady.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Feijoada (černé fazole s dušeným masem), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 07.12.2010
  • Počet porcí: asi 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Luštěniny
  • Suroviny: 0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal, tak jsem je nahradil fazolí červenou), 0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy, 150 g klobása „calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou), 100 g "PAIO" klobása (uzená klobáska z vepřové panenky), 0,3 kg hovězího předního masa, 2 lžíce oleje, 1 nakrájená cibule, 2 stroužky drceného česneku, bobkový list, petrželka a jarní cibulka, sůl a černý pepř podle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na feijoada (černé fazole s dušeným masem), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Feijoada (černé fazole s dušeným masem) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist