RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Fazolový salát "prudce jedlý"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Fazolový salát "prudce jedlý", recepty Fazolový salát "prudce jedlý", Fazolový, salát, "prudce, jedlý"


Recept na Fazolový salát "prudce jedlý"

Recept na Fazolový salát "prudce jedlý" je zařazen v kategorii saláty. K přípravě Fazolový salát "prudce jedlý" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 balení červených fazolí v nálevu/1 konzerva=425ml 150 g valašského špeku 150 g slaniny 1 větší cibule 2 pl cukru krystal/krupice 3 pl octa sůl, mletý pepř.

Fazolový salát
Zvětšit obrázek

Recept na Fazolový salát "prudce jedlý"

Recept na Fazolový salát "prudce jedlý":
Fazole si dáme z nálevu okapat na síto. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek a slaninu nakrájíme na kostičky 1cm x 1cm veliké. Do hrnce dáme rozpustit špek se slaninou a až začnou dostávat zlatavou barvu, přidáme cibuli a necháme 1 minutu restovat. Poté slijeme přebytečný tuk, přilijeme ocet, přidáme cukr, trochu soli a pepře, vmícháme fazole a necháme 3 minuty provařit. Dle potřeby dochutíme octem, nebo cukrem a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Nejlépe však do druhého dne, kdy fazole všechny chutě do sebe patřičně natáhnou. Takto připravený salát se hodí i jako teplá příloha k různě upravenému masu.

Poznámka k receptu na Fazolový salát "prudce jedlý":
Tento výtečný salát dělávala moje babička a já už jako malá jsem se po něm mohla utlouct. Babička ho ale dělala z velkých strakatých fazolí, na ostravsku se jim říkávalo "becoky". Jinak jsou většinou známé pod názvem "švábi" a tady u nás v okolí jsou k dostání velice zřídka. Na zahrádku je už nevysazuji, vždycky mi je kolemjdoucí pokradli. Nahradila jsem je plechovkovýma a je to o hodně rychlejší. Elíza tady ve středu dala podobnou baštu od Kluků v akci, tak přidávám do podobných. Pokud mohu doporučit, udělejte fazoláček raději večer, než půjdete spát, alespoň vám do druhého dne hezky uleží a vy nebudete mít cukatůru chodit užírat(já na něj byla ve 2 ráno:-))Nemáte-li valašský špek, postačí jen 300 g té obyčejné slaniny/špeku.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fazolový salát "prudce jedlý", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 30.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Saláty
  • Suroviny: 2 balení červených fazolí v nálevu/1 konzerva=425ml 150 g valašského špeku 150 g slaniny 1 větší cibule 2 pl cukru krystal/krupice 3 pl octa sůl, mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fazolový salát "prudce jedlý", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fazolový salát "prudce jedlý" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fazolový salát "prudce jedlý"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist