RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Fazole po mexicku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Fazole po mexicku, recepty Fazole po mexicku, Fazole, po, mexicku


Recept na Fazole po mexicku

Recept na Fazole po mexicku je zařazen v kategorii luštěniny. K přípravě Fazole po mexicku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Tmavé fazole - červené, mražená kukuřice, olej + kousek uzené slaniny, cibule, mletá paprika, mletý pepř, hladká mouka, rajčatový protlak nebo kečup, chilli pasta, sůl, pepř, bobkový list, masox, česnek, špetka oregána Místo suchých fazolí a mražené kukuřice můžeme použít sterilovanou. Přidat můžeme taky nakrájená čerstvá rajčata a papriku..

Fazole po mexicku
Zvětšit obrázek

Recept na Fazole po mexicku

Recept na Fazole po mexicku:
Fazole si uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem, osolíme, přidáme kousek masoxu a pepř. Před dokončením přidáme kukuřici a ještě krátce povaříme, ale jen v malém množství vody. Zahustíme cibulovou jíškou, kterou si připravíme tak, že osmažíme kostičky slaniny, přidáme trošku oleje, na něm zpěníme a chvilku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a v ní nakonec zpěníme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou, prošleháme metličkou a použijeme. Do fazolí přidáme rajčatový protlak, můžeme i kečup, chilli podle potřeby, rozetřený česnek, taky můžeme čerstvou papriku a rajčata. Necháme zvolna dobře provařit a dochutíme si, jak má kdo rád. Přidám, co zrovna mám, třeba lečo, taky dochucuji octem a trochu cukru, polévkovým kořením, špetkou oregána, pokud použiju jen protlak a je kyselejší, tak dávám špetku cukru, nic se tím nepokazí. Pokud nemám mraženou kukuřici, dávám až nakonec sterilovanou a už dlouho nevařím. Pokud používám sterilované fazole, tak udělám jíšku, rozředím a všechno přidám. Nechám zvolna důkladně povařit a dochutím. K těmto fazolím se hodí nějaká opečená uzenina nebo uzené maso s opečenou cibulkou a chléb. Někdy k fazolím a uzenině podávám sterilované papričky - kozí nebo beraní rohy. Já tyto fazole více zahušťuji, kdo nechce, může dát jen malinko mouky a bude mít hlavně jen ochucené fazole s kukuřicí.

Poznámka k receptu na Fazole po mexicku:
Mám ráda fazole, určitě receptík vyzkouším

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fazole po mexicku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 28.10.2008
  • Počet porcí: zhruba 60 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Luštěniny
  • Suroviny: Tmavé fazole - červené, mražená kukuřice, olej + kousek uzené slaniny, cibule, mletá paprika, mletý pepř, hladká mouka, rajčatový protlak nebo kečup, chilli pasta, sůl, pepř, bobkový list, masox, česnek, špetka oregána Místo suchých fazolí a mražené kukuřice můžeme použít sterilovanou. Přidat můžeme taky nakrájená čerstvá rajčata a papriku.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fazole po mexicku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fazole po mexicku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fazole po mexicku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist