RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Famózní burgery + (domácí bulky)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Famózní burgery + (domácí bulky), recepty Famózní burgery + (domácí bulky), Famózní, burgery, +, , (domácí, bulky)


Recept na Famózní burgery + (domácí bulky)

Recept na Famózní burgery + (domácí bulky) je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Famózní burgery + (domácí bulky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Bulky: 275g hl. mouky + mouka na podsypání, 170 ml teplé vody, 20ml oleje, 20g droždí (čerstvé), 1 a půl lžičky cukru krupice, 2 lžičky soli, 1 vejce, sezam na posypání, půl lžičky vody na rozmíchání s vejcem. Burgery: 500 g mletého masa (já měla 1/2 na 1/2 vepřové a hovězí), lžička tymiánu, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička chilli, 1/2 lžičky pepře a trošičku vody na zapracování masa do koření a úpravu masa na požadovaný kulatý tvar. Dresing: 5 lžic majonézy, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 4 lžíce bílého jogurtu, asi lžička soli (raději míň a radši si dosolíte), trošilinka pepře, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička česneku sušeného (jestli máte čerstvý dejte 1 stroužek rozlisovat) , a 1/2 lžičky tymiánu Na dohotovení: 100g slaniny krájené na tenké plátky, plátky libovolného sýra, pár listů hlávkového salátu a rajčata..

Famózní burgery +  (domácí bulky)
Zvětšit obrázek

Recept na Famózní burgery + (domácí bulky)

Recept na Famózní burgery + (domácí bulky):
Bulky: Odvažte přesně mouku, přidejte do ní sůl. Droždí rozdrolte, smíchejte do tekuta s cukrem a přilijte trochu 10 ml vlažné vody. Ke zbytku vlažné vody (160 ml) přilijte olej. Rozkvedlejte vajíčko, půlku ho přilijte do vody s olejem a promíchejte, k druhé polovině vajíčka cmrndněte tu půl lžičku studené vody z kohoutku, promíchejte a dejte do lednice - tím budeme bulky před pečením potírat. Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme. Bude se hodně lepit - je to normální má to tak být. Nepřidávejte mouku, jinak budete mít houstičky tuhé. Těsto si vyklopte na pomoučený vál a propracujte. Dáme do mísy vysypané moukou a necháme kynout. V průběhu kynutí až se těsto trochu zvedne jej znovu dáme na vál, prohněteme a zase dáme do mísy kynout. Po další chvíli kynutí si dáme na vál, rozkrájíme na jednotlivé housky (já jich měla 5) a každou jednotlivou housku si zaobalíme na požadovaný tvar (hladký,krásně kulatý a spoj dospodu) Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme vajíčkem rozmíchaným s vodou a posypemem sezamem. Pečeme na 200 stupnu asi 15-20 minut. Pak si bulky zabalíme do utěrky aby se zapařili a zůstali krásně měkoučké. Burgery: Do masa si zapracujeme koření a trošku vody a natvarujeme si kulatý tvar /placičku požadované tloušťky/ Smažíme v rozpáleném oleji pomaleji aby se maso pořádně propeklo (podle toho jak tlusté jste si maso nechali) při dosmažení dáme k masu plátky slaniny a opečeme dozlatova. Dresing: smícháme všechny suroviny a dáme chladit do lednice. Dohotovení: Bulky si opatrně rozřízneme natřeme obě strany dresingem. Na spodní stranu sem dala hlávkový salát, kolečko rajčátka, maso se sýrem, na to opečenou slaninku a přiklopila. Můžete dát zeleninku jakou chcete či si burger jakkoliv dohotovit.

Poznámka k receptu na Famózní burgery + (domácí bulky):
Recept na housky je od KOKO, maso sem si dělala dle chuti své i dresing. Byli opravdu famózní určitě vyzkoušejte

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Famózní burgery + (domácí bulky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: amarcha (Jitka Žmolová)
  • Datum vložení: 29.07.2014
  • Počet porcí: 3-4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Bulky: 275g hl. mouky + mouka na podsypání, 170 ml teplé vody, 20ml oleje, 20g droždí (čerstvé), 1 a půl lžičky cukru krupice, 2 lžičky soli, 1 vejce, sezam na posypání, půl lžičky vody na rozmíchání s vejcem. Burgery: 500 g mletého masa (já měla 1/2 na 1/2 vepřové a hovězí), lžička tymiánu, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička chilli, 1/2 lžičky pepře a trošičku vody na zapracování masa do koření a úpravu masa na požadovaný kulatý tvar. Dresing: 5 lžic majonézy, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 4 lžíce bílého jogurtu, asi lžička soli (raději míň a radši si dosolíte), trošilinka pepře, 1 lžička ml. papriky, 1 lžička česneku sušeného (jestli máte čerstvý dejte 1 stroužek rozlisovat) , a 1/2 lžičky tymiánu Na dohotovení: 100g slaniny krájené na tenké plátky, plátky libovolného sýra, pár listů hlávkového salátu a rajčata.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na famózní burgery + (domácí bulky), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Famózní burgery + (domácí bulky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Famózní burgery + (domácí bulky)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist