RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků, recepty Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků, Falešný"španělský, ptáček"z, drůbežích, kousků


Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků

Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 kuřecí stehna 200 g měkkého salámu-použila jsem kuřecí junior 2 cibule 2 sladkokyselé okurky 1 červená paprika-použila jsem kápii 1 kostka drůbežího bujonu 3 vejce 1 sáček"Šťáva k drůbeži"zn.Knorr 3 dl vody 2 PL oleje 1 PL nasekaného libečku sůl, mletý pepř dle své chuti na dochucení.

Falešný
Zvětšit obrázek

Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků

Recept na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků:
Vejce vložíme do vařící vody a necháme vařit natvrdo 8-10minut. Cibuli, okurky a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám nakrájíme na 5mm delší špalíčky. Ve 3dl vody si rozmícháme obsah sáčku "šťáva k drůbeži" .Uvařená vejce ochladíme pod studenou tekoucí vodou, oloupeme a přes kulatou mřížku na tlačení vařených brambor na bramborový salát protlačíme na talířek, nebo do misky. Kuřecí stehna opláchneme a čistým hadříkem osušíme. Dáme na prkýnko kůží dospod a napřed z jedné strany a pak z druhé ostrým nožem opatrně podél kosti nařízneme. Potom kolem "kotníčku" obřízneme-úplně prořežeme. Stehno otočíme kůží k sobě, uchopíme za uříznutý kotníček a opět nožem opatrně podél kosti po kousku odřezaváme, až ke konci kosti, kterou pak úplně odřízneme. Z vykostěných plátků masa odstraníme kůži, kterou společně s kostma dáme vařit buď na polévku, nebo dáme do igelitového sáčku, popíšeme co tam máme a dáme zamrazit na pozdější využití. Upravené plátky masa rozřízneme na 8 stejných dílků. Do většího hrnce na rozpálený tuk dáme nakrájené kuřecí maso a 5minut promícháváme, až se zatáhne-dostane šedavou barvu. K takto připravenému masu vsypeme nakrájenou cibuli,promícháme,nepodléváme-cibule pustí dostatek šťávy,přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme 10minut.Pak přidáme nakrájený salám, papriku a okurek, rozdrobíme kostku bujonu, opět promícháme a znova pod pokličkou na mírném plameni dusíme 5minut. Po 5minutách vlijeme do podušené směsi ve 3 dl vody rozmíchanou šťávu k drůbeži, přisypeme uvařená vejce a nasekaný libeček, 2minuty promícháváme, pak odstavíme z ohně, dle své chuťové potřeby dosolíme, opepříme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, houskový knedlík, ale můžou být i těstoviny.

Poznámka k receptu na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků:
Klasický "španělský ptáček" se připravuje z plátků hovězího zadního masa, které jsem neměla a jako náhradu jsem použila maso kuřecí. Jen byla smůla, že stehna byla maličká a závitky nešly zabalit, tak jsem si vypomohla tímto způsobem a s přidáním šťávy Knorr nám chutnala i tato verze, která byla navíc rychle uvařená.P okud budete chtít, můžete v závěru přidat 1-2PL plnotučné hořčice-já jsem nepřidávala. Pro lepší inspiraci přidávám podobné recepty, kde je vidět, že lze připravit z různých druhů masa, tak se nebojte a některý receptík vyzkoušejte. http://www.toprecepty.cz/recept/10502-rychloptacci...http://www.toprecepty.cz/recept/1397-falesny-spane...http://www.toprecepty.cz/recept/10109-brnensky-roz...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 06.10.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 4 kuřecí stehna 200 g měkkého salámu-použila jsem kuřecí junior 2 cibule 2 sladkokyselé okurky 1 červená paprika-použila jsem kápii 1 kostka drůbežího bujonu 3 vejce 1 sáček"Šťáva k drůbeži"zn.Knorr 3 dl vody 2 PL oleje 1 PL nasekaného libečku sůl, mletý pepř dle své chuti na dochucení
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Falešný"španělský ptáček"z drůbežích kousků

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist