RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Empanada Gallega (plněný koláč)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Empanada Gallega (plněný koláč), recepty Empanada Gallega (plněný koláč), Empanada, Gallega, (plněný, koláč)


Recept na Empanada Gallega (plněný koláč)

Recept na Empanada Gallega (plněný koláč) je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Empanada Gallega (plněný koláč) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
těsto: 500g hladké mouky, 240ml vlažné vody, 100ml oleje, 10g sušeného droždí, 1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky náplň: 300g šunky, 300g tvrdého sýra, 1 vejce na potření.

Empanada Gallega (plněný koláč)
Zvětšit obrázek

Recept na Empanada Gallega (plněný koláč)

Recept na Empanada Gallega (plněný koláč):
V míse si smícháme všechny ingredience na těsto, musí se všechny pěkně spojit. Těsto vyklopíme na pracovní plochu a asi 10 minut hněteme. Poté zformujeme z těsta bochánek a necháme kynout na teplém místě v míse zakryté utěrkou asi hodinu a půl. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu si předehřejeme na 180°C. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na poloviny. Jednu část rozválíme na obdélník, který přesuneme na připravený plech a poklademe polovinou plátků šunky tak, aby pokryly celý povrch. Jen na krajích necháme asi centimetr volno. Na šunku poklademe plátky sýru a na něj opět šunku - tak, aby kompletně zakryla sýr. Pak vyválíme i druhou část těsta - stačí o kousek menší obdélník, tak aby zakryl náplň. Přesuneme ho navrch a spodní volné kraje těsta přetáhneme přes horní plát těsta a přimáčkneme. Doprostřed empanady uděláme díru, aby mohla odcházet pára a pokud nám zbyly nějaké odřezky těsta, můžeme povrch nazdobit. Povrch empanady potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 40 minut dozlatova. Před krájením necháme chvilku vychladnout.

Poznámka k receptu na Empanada Gallega (plněný koláč):
Kamili: Jedna z najrozšírenejších je plnená tuniakom zmiešaným so zeleninou (napr.: cibuľa, paprika, pór) a tepelne upravená pred vložením do cesta, ktorého príprava (domáca, nie priemyselná) je dosť pracná. V obchodoch sa predáva tiež hotová (ako napr.: pizza) s niekoľkotýždňovou zárukou alebo mrazená. Treba ich v rúre dokončiť piecť. Oba druhy s rôznou náplňou, aj keď prevláda tuniaková - pobrežie Galície bolo kedysi bohaté na tuniakové ryby a tak tradícia pokračuje, aj keď dnes je lov tuniakových rýb prísne kontrolovaný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Empanada Gallega (plněný koláč), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kamili (Kamila Říhová)
  • Datum vložení: 23.03.2013
  • Počet porcí: 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: těsto: 500g hladké mouky, 240ml vlažné vody, 100ml oleje, 10g sušeného droždí, 1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky náplň: 300g šunky, 300g tvrdého sýra, 1 vejce na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na empanada gallega (plněný koláč), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Empanada Gallega (plněný koláč) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Empanada Gallega (plněný koláč)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist