RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Editiny plundrové rohlíčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Editiny plundrové rohlíčky, recepty Editiny plundrové rohlíčky, Editiny, plundrové, rohlíčky


Recept na Editiny plundrové rohlíčky

Recept na Editiny plundrové rohlíčky je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Editiny plundrové rohlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g hladké mouky (220 do těsta + 30 do másla) 110-120 g vody 70 g másla (20 přímo do těsta + 50 na zabalení do těsta) špetka soli 10 g cukru 10-13 g droždí Na potření a posyp: troška mléka moučkový cukr mák.

Editiny plundrové rohlíčky
Zvětšit obrázek

Recept na Editiny plundrové rohlíčky

Recept na Editiny plundrové rohlíčky:
Z vody, cukru, trochy mouky (z odváženého, nachystaného) a droždí umícháme kvásek a necháme ho 10 minut pracovat. Zatím z másla oddělíme 50 g a do změklého zapracujeme necelých 30 g mouky z našich nachystaných 250 g. Do kvásku pak přidáme zbytek mouky, změklých zbylých 20 g másla, sůl a robotem (nebo ručně) vymísíme těsto, které necháme asi hodinu v lednici. Chladné a přesto už trochu nakynuté těsto rozválíme, doprostřed rozetřeme máslo s moukou a zabalíme jako listové těsto - všchny čtyři cípy doprostřed a spojit. (Máslo by mělo mít přibližně stejnou teplotu jako těsto, do kterého ho balíme.) Rozválíme na delší plát, poskládáme na třetiny a znovu dáme do lednice. Po 30-40 minutách těsto znovu rozválíme, poskládáme a opět uložíme na 30 minut do chladu lednice. Válení a skládání pak ještě jednou zopakujeme, těsto znovu necháme v lednici odpočinout a pak už ho zpracujeme. Vyválíme ho na tenký plát, podélně rozkrojíme na 3 pásy a každý z nich na trojúhelníky (celkem 12). Z každého trojúhelníku smotáme rohlíček, při motání stále popotahujeme cíp, aby byl pás těsta co nejdelší. Všechny rohlíčky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií (asi 30 minut), potřeme mlékem, oslazeným cukrem a posypeme celým mákem. Vložíme do trouby vyhřáté na 250°C, po 3-5 minutách teplotu snížíme na 210-220°C a dopečeme - přibližně 10-12 minut.

Poznámka k receptu na Editiny plundrové rohlíčky:
Původní recept na: http://www.primapekarna.estranky.cz/ Rohlíčky nedají moc práce a výsledek opravdu stojí za to. Z jedné dávky se tak akorát vešly na plech, jen jsem myslela, že nám vydrží trochu...déle. No, nevydržely. Nafouknuté jak papučky, lehounké jak pírko, maličko slazené, mizely jak pára nad hrncem. Rohlíčky jsou malinko sladké, možná by jim slušela i vůně vanilky nebo citrónové kůry.....že by příště?

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Editiny plundrové rohlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: cathleen
  • Datum vložení: 11.06.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 250 g hladké mouky (220 do těsta + 30 do másla) 110-120 g vody 70 g másla (20 přímo do těsta + 50 na zabalení do těsta) špetka soli 10 g cukru 10-13 g droždí Na potření a posyp: troška mléka moučkový cukr mák
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na editiny plundrové rohlíčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Editiny plundrové rohlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Editiny plundrové rohlíčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist