RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce, recepty Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce, Dušené, vepřové, plátky, pikantní, sladkokyselé,


Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g vepřového masa ( zde plecko ) 2 cibule půl skleničky pečených rajčat ( nebo sušených, naložených v oleji ) 3 lžíce balzamikového octa 4 lžičky třtinového cukru gelový zeleninový bujon 250 g žampionů 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce rajčatového protlaku 1 paprikový lusk 2 jarní cibulky olivový olej, kousek másla, kousek sádla 2 lžičky curry ( např. asijské ) sůl, pepř.

Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

Recept na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a posypeme curry kořením. Protáhneme v hladké mouce a na rozpáleném sádle prudce z obou stran osmažíme. Dáme stranou a ve výpeku osmahneme na céčka nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, protlak, cukr a krátce zarestujeme. Stříkneme balzamiko a necháme odpařit. Přidáme bujon a vodu, necháme provařit. Vložíme maso a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Dosolíme, pokud je potřeba, dochutíme pepřem, případně cukrem. Výsledná chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá. Ničím nezahušťujeme, omáčka je hustá dost. Můžeme zjemnit přidáním kousku studeného másla. Pak už nevaříme. V pánvi si rozpálíme olivový olej s kouskem másla a přihodíme nakrájené žampiony. Restujeme cca 10 min., pak osolíme, opepříme, můžeme přidat drcený kmín. Pak přidáme pokrájenou papriku a jarní cibulku. Restujeme dalším 5 minut. Podáváme např. s bramborovou kaší. Žampionové ragú položíme na jednotlivé porce masa.

Poznámka k receptu na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce:
Rebi, klobouk dolů, krása

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 16.12.2013
  • Počet porcí: 3 - 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 500 g vepřového masa ( zde plecko ) 2 cibule půl skleničky pečených rajčat ( nebo sušených, naložených v oleji ) 3 lžíce balzamikového octa 4 lžičky třtinového cukru gelový zeleninový bujon 250 g žampionů 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce rajčatového protlaku 1 paprikový lusk 2 jarní cibulky olivový olej, kousek másla, kousek sádla 2 lžičky curry ( např. asijské ) sůl, pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist