RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory, recepty Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory, Dušené, hovězí, se, zasmaženým, zelím,


Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory

Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg Brambory 600g Hovězí (nejlépe roštěná) 0,6kg Kysané zelí 150g Sádlo (nenahrazovat olejem!) 250g Cibule Hořčice plnotučná 2 lžíce Hladká mouka Sůl, pepř, kmín.

Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory
Zvětšit obrázek

Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory

Recept na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory:
Rozhodl jsem se poprvé udělat domácí kysané zelí. A při hledání receptů jsem narazil na poptávku receptů z něj. Rozhodl jsem se tedy uvést jeden velmi tradiční z Ostravska. Jde o poměrně zdravé jídlo, ale také vydatné pro těžce pracující, jak už to u nás bývá :) Začneme masem, neboť jeho příprava je nejdelší. Z roštěnky nakrájíme plátky a důkladně zubatou paličkou rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme vrstvou hořčice. Na pánvi nebo v hrnci na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a poloříme plátky masa. Orestujeme z obou stran, podlijeme vodou a pod pokličkou pomalu dusíme podle kvality masa (klidně i tři hodiny). Nezapomeňte občas podlét. Ke konci podle potřeby necháme přebytečnou šťávu odpařit, ale mělo by vám zbýt dost na vydatné polití zelí. Nezahušťujeme. Brambory prostě oloupané a na čtvrtky rozkrájené uvaříme v osolené vodě s kmínem. Zelí zbavíme přebytečné šťávy, ale neoplachujeme. Podle chuti možno přidat kmín, osladit či přikyselit. Dobré zelí ale dochucování nepotřebuje. Z mouky a sádla uděláme světlou jíšku. Do horké jíšky přilijeme vodu (neopařte se :) a pod poklíčkou rozvaříme na bešamel střední hustoty. Do bešamelu přidáme brambor nastrouhaný jako na bramborák a zavaříme. Zelí orestujeme a přimícháme bešamel. Na šťouchané brambory naklademe vrstvu zelí, dušeného masa a polijeme šťávou z pod masa. Když se podaří, máte vynikající nedělní oběd, po kterém ovšem žádné sportovní aktivity neplánujte. Doporučený nápoj netřeba snad uvádět. Pokud nebude napoprvé dokonalý, experimentujte s množstvím soli, druhy zelí, hustotou a množstvím bešamelu. Snad se i u vás stane tradičním jídlem, které ponese staré dědictví do budoucnosti. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory:
Množství surovin jsem stanovil odhadem, tento recept chce trošku zkušeností. Pokaždé, když ho budete dělat bude lepší a lepší :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Heffy
  • Datum vložení: 12.01.2015
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1kg Brambory 600g Hovězí (nejlépe roštěná) 0,6kg Kysané zelí 150g Sádlo (nenahrazovat olejem!) 250g Cibule Hořčice plnotučná 2 lžíce Hladká mouka Sůl, pepř, kmín
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené hovězí se zasmaženým zelím a šťouchanými brambory

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist