RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dušené hovězí na hořčici a zelenině

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dušené hovězí na hořčici a zelenině, recepty Dušené hovězí na hořčici a zelenině, Dušené, hovězí, na, hořčici, zelenině


Recept na Dušené hovězí na hořčici a zelenině

Recept na Dušené hovězí na hořčici a zelenině je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Dušené hovězí na hořčici a zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězí falešné svíčkové 1 čerstvá červená paprika uzená slanina 1 větší cibule, 2 mrkve 2 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice sůl, olej, pepř, bobkový list, nové koření.

Dušené hovězí na hořčici a zelenině
Zvětšit obrázek

Recept na Dušené hovězí na hořčici a zelenině

Recept na Dušené hovězí na hořčici a zelenině:
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme, tak aby zůstal zachován i po udušení její kulatý tvar. Maso bohatě osolíme, prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme vrstvou husté hrubozrnné hořčice. Rozpálíme pánev a na troše oleje maso obalené hořčicí prudce opékáme až do hnědé barvy. Opečený váleček masa přendáme do hrnce. Ve výpeku na pánvi orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, mrkev a červenou papriku. Vše poté společně s výpekem, přidáme do hrnce k masu a podlijeme do ¾ masa horkou vodou. Přidáme k masu 8 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Maso dusíme v hrnci pod pokličkou cca 3 hodiny a to tak, aby obsah hrnce nevřel, ale jen probublával. Po polovině dušení zkontrolujeme množství šťávy a maso otočíme. Nemělo by docházet při pomalém dušení k nějakému velkému úbytku šťávy – pokud ano, dolijeme opět do ¾ masa vodu. Stále dusíme přikryté pokličkou. Po 3 hodinách, kdy je maso nádherně měkké, tak jej vyndáme z hrnce. Odstraníme ovázání a krájíme na plátky minimálně 1 cm silné – jen tak vynikne lahodná chuť pomalu dušeného hovězího masa. Obsah hrnce přecedíme, ale nepasírujeme. Vzniklou omáčku si dle chuti a její síly naředíme a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Krásně silnou a chuťově bohatou omáčku lehce provaříme při mírném varu cca 10 minut a dáváme pozor, aby se nám nepřipálila. Dušené hovězí maso podáváme s těstovinou, bramborem, nebo knedlíkem – vše se k tomu hodí, záleží jen na chuti a možnostech.

Poznámka k receptu na Dušené hovězí na hořčici a zelenině:
Vynikající šťavnatá úprava lahodné části hovězího masa, navíc s takřka nepozorovatelným úbytkem objemu. Všem milovníkům hověziny doporučuji, a těm co nemají hovězí maso rádi, neboť je údajně suché vzkazuji: "...zkuste a uvidíte kde je pravda"

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušené hovězí na hořčici a zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 22.05.2011
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg hovězí falešné svíčkové 1 čerstvá červená paprika uzená slanina 1 větší cibule, 2 mrkve 2 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice sůl, olej, pepř, bobkový list, nové koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušené hovězí na hořčici a zelenině, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušené hovězí na hořčici a zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušené hovězí na hořčici a zelenině

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist