RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy, recepty Dršťková polévka z Jižní Moravy, Dršťková, polévka, Jižní, Moravy


Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy

Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Dršťková polévka z Jižní Moravy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg hovězích dršťek, 6 stroužků česneku, majoránka, 2 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, sůl, pepř, mletá paprika, sádlo, hl. mouka.

Dršťková polévka z Jižní Moravy
Zvětšit obrázek

Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy

Recept na Dršťková polévka z Jižní Moravy:
U řezníka si koupíme hovězí dršťky a pokud možno, tak si vybereme všechny povrchové verze (hladké svalové, chlupaté, tenké plástvové). Všechny dršťky ještě vcelku posypeme bohatě solí a promneme. Očistíme od případných nečistot a poctivě opláchneme. Vložíme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme cca 30 minut. Následně vodu slijeme a ještě jednou zopakujeme vložením do vroucí vody povařením 30 minut a slitím vývaru. Do třetice již dáme do hrnce studenou vodu, do které vložíme dvakrát převařené dršťky (stále vcelku) a přidáme celou cibuli se slupkou, celou mrkev, petržel, kousek celeru a osolíme. Takto vaříme cca 2-3 hodiny na mírném plameni pod pokličkou dokud dršťky nejsou měkké. Když jsou dršťky hotové (musí jít promáčknout mezi prsty) tak je vyndáme a necháme vychladnout (můžeme je vložit do mísy se studenou vodou). Vývar přecedíme a necháme si cca 1 litr vývaru. Do hrnce dáme 2-3 lžíce vepřového sádla, vložíme nakrájenou cibuli a jen lehce orestujeme (ne dohněda). Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku, kterou zaprášíme 3 lžícemi sladké mleté červené papriky a podlijeme odloženým vývarem z dršťek, který dolijeme v hrnci ještě litrem vody. Rozmícháme do hladka a necháme provařit. Vychlazené dršťky si nakrájíme na 4-5 cm široké pruhy a krájíme na nudličky o šířce cca 0,5 cm a vše pak přidáme do samotného základu, který se nám provařuje. K závěrečnému dochucení použijeme 6 najemno rozetřených stroužků česneku se solí a necháme ještě 10 minut provařit. Polévku vypneme a do polévky vložíme mezi dlaněmi nadrolenou hrst majoránky pro příjemné „ovonění“ a dle potřeby dochutíme mletým černým pepřem, promícháme a necháme tzv. dojít. Kdo ji miluje tak ví, že potom už není co řešit. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Dršťková polévka z Jižní Moravy:
proti zápachu při vaření přidávám citronovou šťávu

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dršťková polévka z Jižní Moravy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 18.01.2011
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 1kg hovězích dršťek, 6 stroužků česneku, majoránka, 2 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, sůl, pepř, mletá paprika, sádlo, hl. mouka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dršťková polévka z jižní moravy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dršťková polévka z Jižní Moravy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dršťková polévka z Jižní Moravy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist