RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Dorty mák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími poc

Recepty - Dorty mák

Dorty - návody k vaření - online kuchařka

Dort je sladká pochoutka vyrobená obvykle z těsta nebo huspeniny, která je po upečení rozřezána na pláty. Tyto pláty se slepují krémem, čokoládou, medem či dalšími pochutinami. Svrchní část dortu obvykle bývá ozdobena polevou, čokoládou, ovocem, či dokonce pudingem, jogurtem, vhodnou zeleninou, cereáliemi, ořechy, mandlemi, karamelem, džemem, povidly apod. Dort má také různé chutě. Může být čokoládový, vanilkový, jahodový, malinový apod. V nějakých obchodech naleznete takové různé tvary dortů, malých i velkých, např. může být malý a ve tvaru čtverce. Dort může mít několik pater, kdy postupně menší a menší dorty tvoří pyramidu. Používá se většinou při oslavách narozenin, při svatbách, veselkách, jiných oslavách a i jen tak bez důvodu a pro radost. Dorty mohou být vhodně upraveny do tvaru srdíček, knih, aut, zvířat, zbraní, šachovnic, lidských postav, obskurních geometrických tvarů a jinak. Narozeninové dorty se mohou zdobit svíčkami v počtu odpovídajícím věku oslavence. Při vysokém věku, zvláště žen, ale i mužů, se z praktických důvodů a z úcty k člověku počet svíček záměrně snižuje nebo zůstává dlouho stejný. V těchto zvycích existuje velká variabilita. Záleží na vhodnosti příležitosti, míře formality události a při ní přítomných lidí.

Máky jsou jednoleté, dvouleté i vytrvalé byliny. Obsahují latex. Plody jsou tobolky – makovice.Téměř všechna produkce je určena pro potravinářství, makovina (makovice) je využívána ve farmacii. Mák se široce používá především při přípravě makového pečiva. Přes 4/5 produkce jsou exportovány, především do slovanských zemí, kde je mák tradiční pochoutkou. V západních zemích jsou makové produkty často pokládány za nevhodné, protože je částečně mylně předpokládáno, že obsahují návykové látky. V potravinářském máku, který je pěstovaný v České republice, by však morfinu a kodeinu mělo být jen nepatrné množství. Nedávný výzkum provedený lékařským týmem fakultní nemocnice v Plzni však naznačuje, že hodnoty těchto látek v krvi by mohly ve výjimečných případech dosáhnout hodnot, které sice k navození euforického stavu ještě nevedou, ale mohly by postihnout reakční rychlost řidiče. Při hodnocení policejní hlídkou by velké jedlíky makových koláčů proto mohlo čekat i obvinění z řízení pod vlivem omamných a psychotropních látek.7 Při sklizni máku je nutné klást důraz na zralost semene. Nedozrálé semeno máku může obsahovat více kodeinu, který má sedativní účinky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Nejlepší recept na Ostružinový tvarohový dort
Ostružinový tvarohový dort Heru, 1.dávku cukru, vanilínový cukr a sůl ušleháme do pěny. Pak přidáme žloutky. Z bílků a 2. dávky cukru vyšleháme tuhý sníh, který spolu s mletým mákem a oříšky vmícháme do těsta. Přidáme prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vy...
Tvarohový dort s mákem
Tvarohový  dort s mákem Z vajec, 80 g cukru, vanil. cukru, múky, maizeny a prášku do pečiva upečieme piškótový tortový korpus. V mlieku uvaríme mletý mak s cukrom, pridáme šťavu z citrónov, tvaroh a dobre premiešame. Vmiešame vyšľahanú šľahačku a nabobtnanú želatínu. Korpus...
Koláčový dort
Koláčový dort Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli boptnat. Pak přidáme žloutek, sůl a Heru. Zamícháme a necháme kynout. Z vykynuté...
Nejlepší recept na Nepečené dorty: Malakoff, originální recept na dezert z 19. století
Nepečené dorty:  Malakoff, originální recept na dezert z 19. století I když se traduje, že tvůrkyní tohoto nepečeného zázraku zvaného Charlotte Malakoff byla ruská šlechtična původem z Francie, která si vzala jakéhosi Malakova, není tomu tak! Tento dnes už světově proslulý nepečený dort totiž pochází z dílny francouzského...
Švestkový dort s makovým piškotem - recept od maminky
Švestkový dort s makovým piškotem Korpus : Ušľaháme vajcia, cukor, soľ a citrónovú kôru. Primiešame ostatné prísady na cesto, premiešame a v tortovej forme pečieme asi 35 minút pri 180°C. Po vychladnutí korpus rozrežeme na polovicu. Náplň krémová : Mlieko zvaríme s cukrom, pridáme detskú ...
Nejlepší recept na Makový s jahodami
Makový s jahodami 1. Na vál prosijeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájený změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme do chladna proležet. 2. Dvě třetiny těsta rozválíme na kulatý pl...
Rychlý tvarohový dort
Rychlý tvarohový dort vajcia vyšlahám s cukrom pridám vodu a múku z práškom do pečiva, všetko vymiešať a vyliať do tortovej formy. Piecť do rúžova pozrieť špáratkom či sa cesto nelepí. na vychladnutý korpus natriem džem tvaroh zmiešaný s cukrom a van. cukrom na to ovocie pod...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna

Dorty

Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist