RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem, recepty Dort srdíčko s jahodovým krémem, Dort, srdíčko, jahodovým, krémem


Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem

Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort srdíčko s jahodovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Dort vzhledově nic moc, růžičky jsou tentokrát koupené, ale ten krém stojí za to vyzkoušet, pokud ještě neznáte!!! Korpus: 200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr Ušleháme celá vejce s cukrem do opravdu husté pěny, postupně přidáme ostatní suroviny. Piškot je moc dobrý a opravdu nadýchaný... Těsto na mramorový dort je od paní Dáši z mimibazaru, je tam velmi oblíbený a snad se na mě nebude zlobit, když ho sem dám: Do formy 23 cm:250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed boule, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...;) Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl....

Dort srdíčko s jahodovým krémem
Zvětšit obrázek

Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem

Recept na Dort srdíčko s jahodovým krémem:
Jahodový krém: 500g čerstvých, nebo mražených povolených jahod, 1 vanilkový pudinkový prášek. 1 máslo, cukr moučka dle chuti Jahody rozmixujeme, dáme nejlépe do hrnce na mléko a přidáme vanilkový prášek - uvařime pudink, který necháme vychladnout. Pak utřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink. ( krém můžeme odlehčit tvarohem z papíru - asi se s ním nebude tak pěkně zdobit, jako jen s máslovým krémem)

Poznámka k receptu na Dort srdíčko s jahodovým krémem:
Vyzkoušela jsem recept na "mramorový" korpus a musím říct, že byl naprosto vynikající! Krém jsem udělala klasický máslový s pudinkem, jednu vrstvu jsem promazala domácí jahodovou marmeládou a vršek ozdobila jahodami, mandarinkami a ovocným želé. Dort jsem pekla ségře k narozeninám a všem opravdu moc chutnal! Korpus budu určitě dělat často!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort srdíčko s jahodovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: janaka (Jana)
  • Datum vložení: 08.10.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Dort vzhledově nic moc, růžičky jsou tentokrát koupené, ale ten krém stojí za to vyzkoušet, pokud ještě neznáte!!! Korpus: 200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr Ušleháme celá vejce s cukrem do opravdu husté pěny, postupně přidáme ostatní suroviny. Piškot je moc dobrý a opravdu nadýchaný... Těsto na mramorový dort je od paní Dáši z mimibazaru, je tam velmi oblíbený a snad se na mě nebude zlobit, když ho sem dám: Do formy 23 cm:250g hladké mouky, 1prášek do pečiva (necelý), 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed boule, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...;) Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl...
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort srdíčko s jahodovým krémem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort srdíčko s jahodovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort srdíčko s jahodovým krémem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla



SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

- Hrnková buchta z cukety
Vložil: Jarda
2018-06-13 12:52:27

Společně s tímto receptem můžu doporučit taky https://www.pomodo.cz/recepty/hrnkova-cuketova-buchta který jsem dělal také a povedl se mi. Jarek...
- Americký řízek
Vložil: Eva
2018-01-31 12:59:54

Dobrý den, mám dotaz, uležet dva dny se nechává řízek i s bramborem a broskví? Vždyť ty brambory budou černé. Děkuji za odpověď E....
roastbeef - Anglická hovězí pečeně
Vložil: Jitka Odvárková
2017-11-07 20:06:44

Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ? Jitka...
hanácké koláčky - Hanácké koláčky s tvarohem a marmeládou
Vložil: Miluška
2017-08-14 06:19:52

poprvé jsm zkoušela vaše hanácké koláčky .V domácí pekárně jsem nechala umíchat těsto . Musím konstatovat , že takto vynikající koláčky jsem jedla snad poprvé. Opravdu skvělý a jednoduchý recept a výsledek skvělý. Děkuji moc za recept....
tvrde maso k rajské? - Rajská omáčka s hovězím masem
Vložil: Laura
2017-01-19 08:23:28

Ahoj, maso na rajskou dělám vždy v papiňáku, za hodinu ho mám nerozžvýkatelné a když dělám déle, nakonec je tuhé a také se nedá jíst... čím to může být? Dělám z předního......


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist