RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort se sumcem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort se sumcem, recepty Dort se sumcem, Dort, se, sumcem


Recept na Dort se sumcem

Recept na Dort se sumcem je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort se sumcem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
korpus: 120 g čokolády 120 g másla (lze i Hera) 160 g cukru 150 g polohrubé mouky 6 vajec 3 lžíce mléka 1 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva krém amareto: 1x kysaná smetana 1x smetana ke šlehání 1x vanilkový pudink Olé bez vaření 1x ztužovač šlehačky 2x velký panák likéru Amaretto máslový čokoládový: 1x čokoládový pudink v prášku 250ml mléka 2 PL cukru 1x změklé máslo na prokapání: 2PL cukru 2PL vody panák amaretta na vnitřek sumce: sáček sladkých burizonů Arizonky sáček marschmellow bonbonů 1PL másla na potah a zdobení cca 500g smartflex velvet (užila jsem čokoládový) gelové jedlé barvičky.

Dort se sumcem
Zvětšit obrázek

Recept na Dort se sumcem

Recept na Dort se sumcem:
korpus: Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílkù. Pečeme ve střednì vyhřáté troubě asi 45 minut. amareto krém: ingredience na krém v míse důklaně umícháme metličkou do hustého krému máslový krém: z mléka,cukru a práškového pudinku svaříme hustý pudink. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do bělavé pěny a po lžících zašleháme vychladlý pudink. Prošleháme do hladkého krému. na prokapání uděláme z cukru zlatavý karamel, přidáme OPATRNĚ vodu (je to velmi živé), amareto a svaříme. Dáme schladnout. Korpus 2x prořízneme tak, že nožem objedeme korpus dvakrát dokola asi 1cm zářezem. Do něj dáme nit kolem dokola, překřížíme a korpus překrojíme jako když se krájí knedlík. Opatrně jej rozložíme, nejlépe pomocí stěrky, neboť korpus je jemný. Prokapame svařeným karamelem, potřeme vydatně krémem, příklopku také prokapeme a takto udeláme celý dort. Omažeme máslovým krémem, zahladíme nerovnosti a dáme do druhého dne zatuhnout do lednice. Cca 400g potahovky krátce nahřejeme v mikrovlnce a obarvíme na požadovanou zelenou. Nití přeměříme zatuhlý korpus a hmotu vyválíme do požadované velikosti na silikonové podložce. Pomocí podložky přeneseme na dort a rukama uhladíme. Nakonec dohladíme žehličkou na marcipán( už se dá sehnat za 30kaček). Přebytečnou hmotu odkrojíme rádlem na pizzu. Z kousku bílé hmoty velikosti golfového míčku a trošky modré barvy uděláme základ rybníčku. Barva nemusí být úplně zapracovaná. Rozválíme do požadovaného tvaru rybníčku a pomocí alkoholu přilepíme na dort. Naděláme kamínky a ze zbylé zelené a lisu na česnek vytvoříme travičku. Vložíme do lisu kuličku hmoty, vytlačíme tak do velikosti 0,5cm, nůžkami opatrně ustříhneme a přeneseme na sposek dortu, který jsem lehce potřeli alkoholem. Takto ozdobíme celý spodní lem dortu. Na sumce v kastrolku rozpustíme zvolna máslo, přidáme bonbony a úplně rozpustíme. Smícháme s Arizonama a propracujeme. Dáme do chladu. Ze ztuhlé hmoty si vytvarujeme rybu a tu 2x zeleně potáhneme. Nejprve slabší vrstvou hmoty a pak silnější. Vyhladíme a přebytečnou hmotu zatrčíme pod rybku. Z kousku zelené uválíme váleček velikosti hubičky ryby, lehce sploštíme a zastrčíme pod čumáček ryby.Dotvarujeme a pomocí kostice upravíme. Rybku umístíme na rybníček. Kosticí naznačíme oční důlek a důlek pro dlouhé fousky. Ze zelené hmoty uválíme dva delší a dva kratší fousky a pomocí alkoholu je přilepíme. Kousek hmoty obarvíme hnědou na tmavo a ušmoulíme dvě malé kuličky na očka, která zasadíme do důlků. Zbytek zelené uválíme na 0,5cm šířky a nožíkem vyřízneme boční trojuhelníkovitou, horní podlouhlou a zadní větší trojuhelníkovou ploutev. Upravíme kosticí tvar, narýhujeme, necháme trošku zaschnout a nakonec přilepíme alkoholem na rybu. Na břišní ploutvičku uděláme proužek, který kulatou kosticí ztenčíme a navlníme. Vlepíme rybce pod bříško. Vytvořené kamínky přilepíme nepravidelně kolem rybníčku, pomocí lisu na česnek uděláme travičku a vlepíme jí mezi kamínky okolo rybníčku. Poslední zbytky zelené přibarvíme více na tmavo, rozválíme a vyřízneme lístky rákosu, které necháme zaschnout. Párátko lehce zabalíme do zelené hmoty a z kousku hnědé uděláme vršek doutníku. Zaschlé zapícháme podél rybníčku. Na lísty rákosu si uděláme pomocí kostice dírky a do nich listy opatrně zasuneme. Ve finále uděláme nápis se jménem oslavence a je to hotovo.

Poznámka k receptu na Dort se sumcem:
Nemohla jsem nafotit postup, protože jsem zapůjčila kamarádce foťák, takže mám jen finální výsledek.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort se sumcem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 25.08.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: korpus: 120 g čokolády 120 g másla (lze i Hera) 160 g cukru 150 g polohrubé mouky 6 vajec 3 lžíce mléka 1 lžíce kakaa 1/2 prášku do pečiva krém amareto: 1x kysaná smetana 1x smetana ke šlehání 1x vanilkový pudink Olé bez vaření 1x ztužovač šlehačky 2x velký panák likéru Amaretto máslový čokoládový: 1x čokoládový pudink v prášku 250ml mléka 2 PL cukru 1x změklé máslo na prokapání: 2PL cukru 2PL vody panák amaretta na vnitřek sumce: sáček sladkých burizonů Arizonky sáček marschmellow bonbonů 1PL másla na potah a zdobení cca 500g smartflex velvet (užila jsem čokoládový) gelové jedlé barvičky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort se sumcem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort se sumcem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort se sumcem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist