RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort Sacher

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort Sacher, recepty Dort Sacher, Dort, Sacher


Recept na Dort Sacher

Recept na Dort Sacher je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort Sacher budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus 125 g čokolády (co nejkvalitnější a s více jak 70 % kakaa) 125 g másla 100 g moučkového cukru 100 g krystalového cukru 100 g hladké mouky 2 lžíce holandského kakaa 6 žloutků 6 bílků Náplň 340 g MERUŇKOVÉ marmelády (jiná do Sachera opravdu nepatří) 1 lžíce vody Poleva 175 g čokolády (opět hořké s více jak 70 % kakaa) 70 - 100 g másla.

Dort Sacher
Zvětšit obrázek

Recept na Dort Sacher

Recept na Dort Sacher:
Nejprve si připravíme korpus. Rozehřejeme čokoládu s máslem ve vodní lázni. Mezitím ušleháme žloutky s krystalovým cukrem do pěny. Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do světlé pěny. Poté přisypeme kakao a hladkou mouku. Za stálého šlehání ke směsi přilijeme vychladlou čokoládu s máslem. V jiné nádobě ušleháme sníh z bílků a moučkového cukru. Sníh opatrně vmícháme do vyšlehaného čokoládového těsta (zde již nešlehejte a opatrně vpracujte sníh do těsta). Hotové těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Upečený korpus nechte trochu vychladnout a přendejte ho na mřížku (pokud máte) nebo na talíř (neboť nemám mřížku). Do dortu udělejte špejlí několik vpichů, ale ne skrz na skrz - marmeláda se dostane až ke spodní části dortu). Marmeládu rozmíchejte se lžíci vody a ohřejte ji - lépe se vpije do dortu. Postupně zalijte dort veškerou marmeládou. Nyní nechte dort vychladnout a poté ho polijte čokoládovou polevou. Čokoládu opět rozehřejte ve vodní lázni společně s máslem. Čokoládové polevy je hodně a až ztuhne, budete mít na dortu krásnou čokoládovou krustičku. Teď už musíte jen vydržet, než čokoláda ztuhne. Dort krájejte nožem namočeným v horké vodě, ať Vám čokoláda nepopraská. Podávejte jen tak nebo našlehejte smetanu, ale hlavně tuto delikatesu nezazděte šlehačkou ve spreji.

Poznámka k receptu na Dort Sacher:
Možná se Vám zdá, že celá sklenička marmelády je hodně, ale věřte, že až ochutnáte, nebudete již protestovat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Sacher, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: coco-choc
  • Datum vložení: 11.12.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus 125 g čokolády (co nejkvalitnější a s více jak 70 % kakaa) 125 g másla 100 g moučkového cukru 100 g krystalového cukru 100 g hladké mouky 2 lžíce holandského kakaa 6 žloutků 6 bílků Náplň 340 g MERUŇKOVÉ marmelády (jiná do Sachera opravdu nepatří) 1 lžíce vody Poleva 175 g čokolády (opět hořké s více jak 70 % kakaa) 70 - 100 g másla
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort sacher, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Sacher - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Sacher

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist