RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort s vůní Karibiku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort s vůní Karibiku, recepty Dort s vůní Karibiku, Dort, vůní, Karibiku


Recept na Dort s vůní Karibiku

Recept na Dort s vůní Karibiku je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort s vůní Karibiku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
korpus: 4 celá vejce + 2 bílky 6 lžic cukru 50g mletých mandlí 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky náplň 1): 1 kompotovaný ananas (kousky) 200ml šťávy z kompotu nebo ananasového džusu 6 plátků čiré želatiny náplň 2): 250ml mléka 1 ananasový pudink 2 lžíce cukru 2 lžíce bílého rumu (lze vynechat) 2 žloutky 1 vanička polotučného tvarohu 200ml smetany ke šlehání na ozdobu: čerstvý ananas jahody strouhaný kokos meduňka.

Dort s vůní Karibiku
Zvětšit obrázek

Recept na Dort s vůní Karibiku

Recept na Dort s vůní Karibiku:
Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a opatrně vmícháme do žloutkové hmoty. Přidáme mleté mandle, opět zlehka promícháme a nakonec po částech vsypeme prosátou mouku. Po řádném, ale opatrném promísení dáme hotové těsto do dortové formy a upečeme na 170°C. Upečený korpus dáme vychladnout. Mezitím připravíme náplně: na první dáme do šťávy nebo džusu nabobtnat želatinu asi na 10 minut. Poté ji mírně zahřejeme a mícháme, až se plátky želatiny zcela rozpustí. Přidáme na malé kousky pokrájný kompotovaný ananas a vlijeme do kulaté formy o stejném nebo o něco menším průměru, než je náš korpus a dáme do lednice ztuhnout. Na druhou náplň uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink. Po uvaření vložíme nádobu s pudinkem do studené vody, přidáme žloutky a mícháme, dokud není pudink vlažný. V této chvíli do něj zamícháme tvaroh a rum. Nakonec přidáme ušlehanou smetanu. Vychladlý korpus jednou prořízneme, spodní díl vrátíme do formy a namažeme asi 2/3 krému. Z lednice vyndáme ztuhlou želatinovo-ananasovou "placku", uvolníme ji z formy a položíme na krém. Navrch ještě malinko pomažeme krémem a zaklopíme horním dílem. Zlehka přitlačíme a dáme do chladu. Nakonec celý povrch dortu pomažeme zbylým krémem , okraje posypeme kokosem a dort dozdobíme čerstvým ananasem, jahodami a meduňkou nebo mátou.

Poznámka k receptu na Dort s vůní Karibiku:
zdroj: Dortománie, mírně upraveno

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s vůní Karibiku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Danca
  • Datum vložení: 15.07.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: korpus: 4 celá vejce + 2 bílky 6 lžic cukru 50g mletých mandlí 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky náplň 1): 1 kompotovaný ananas (kousky) 200ml šťávy z kompotu nebo ananasového džusu 6 plátků čiré želatiny náplň 2): 250ml mléka 1 ananasový pudink 2 lžíce cukru 2 lžíce bílého rumu (lze vynechat) 2 žloutky 1 vanička polotučného tvarohu 200ml smetany ke šlehání na ozdobu: čerstvý ananas jahody strouhaný kokos meduňka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s vůní karibiku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s vůní Karibiku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s vůní Karibiku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist