RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou, recepty Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou, Dort, pařížským, krémem, čokoládovou, polevou


Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou

Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 celých vajec, 15 dkg cukru krupice, 20 dkg polohrubé mouky a lžíci kakaa.

Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou
Zvětšit obrázek

Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou

Recept na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou:
Oddělíme žloutky od bílků a do žloutků přidáme trochu horké vody ( asi lžíci na 1 žloutek), vyšelháme a přidáme cukr a šleháme. Pak přidáme ušlehané bílky opatrně spojíme a nakonec zamícháme mouku smíchanou s kakaem. Nalejeme do vymazané a vysypané formy a dáme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut. Po vychladnutí korpus rozřínu, ale tak ,aby vrchní díl byl hodně tenký. Spodní pomažu mírně rybízovou zavařeninou a navrším na ni pařížskou šlehačku, přiklopím druhým dílem korpusu a poleju čokoládovou polevou. Tento dort je zdoben růžičkami z mléčné hmoty. Pařížská šlehačka: 2 šlehačky přivedu k varu a stáhnu ji z plamene. V mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády na vaření a naleji to do převařené horké šlehačky. Pořádně promíchám, aby se to spojilo a nebyly tam žádné kousky čokolády . Počkám až to vychladne a uložím to do druhého dne do lednice. Druhý den ji klasicky vyšlehám a nanesu na korpus. Poleva: Vylej 1 šlehačku do kastolku a přiveď k varu, v mikrovlnce si rozpustím 200 g čokolády a smíchám to opět dohromady, nechám částečně vychladnout, ale ne úplně. Ještě teplou polevu naleju na dort a rozetřu. Nechám vychladnout a pak uložím do lednice Mléčná hmota: 20dkg cukr moučka, 10 dkg sušeného mléka, asi 6 lžic vody a 1 lžička mandlového aroma. Suroviny spojíme v nelepivou hmotu, je potřeba to důkladně vypracovat. Můžeme si je obarvit potravinářským barvivem, nejvíc se mi osvědčila sypká potravinářská barva. Stačí opravdu jen maličko barvy rozmíchat do vody a přidat do hmoty. Z hmoty uděláte ozdoby a naaranžujete na dort .

Poznámka k receptu na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou:
Tento dort je kalorická bomba, ale málokdo mu oddolá. Tak, u toho jsem dnes asistovala kamarádce a hodně jsem se přiučila. Je to opravdu super mńamka.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jana Remkova
  • Datum vložení: 10.10.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: 5 celých vajec, 15 dkg cukru krupice, 20 dkg polohrubé mouky a lžíci kakaa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist