RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort s krémem z bílé čokolády

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort s krémem z bílé čokolády, recepty Dort s krémem z bílé čokolády, Dort, krémem, bílé, čokolády


Recept na Dort s krémem z bílé čokolády

Recept na Dort s krémem z bílé čokolády je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort s krémem z bílé čokolády budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 6 vajec (bílky zvlášť) 250g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 250g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150ml oleje 100ml horké vody 2 lžíce kakaa Krém: 300ml mléka 1 vanilkový pudink 100g moučkového cukru 1 bílá čokoláda 250g másla Ostatní: marmeláda banán jahody rum na pokapání korpusu Marcipán: 300g moučkového cukru 150g sušeného polotučného mléka 1 lžička oleje 1 lžička mandlové tresti 2 lžičky medu trochu vody (asi 11 lžiček) - na tvarování růží a postaviček stačí míň vody, na potažení je potřeba trochu měkkčí.

Dort s krémem z bílé čokolády
Zvětšit obrázek

Recept na Dort s krémem z bílé čokolády

Recept na Dort s krémem z bílé čokolády:
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmícháme našlehané bílky. Oddělíme 1/3 těsta a do té dáme kakao. Korpusy světlý a tmavý pečeme zvlášť. Světlý korpus po vychladnutí rozřízneme na dva v půlce. Krém: Z mléka uvaříme pudink dle návodu, jak začne houstnout přidáme rozlámanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění, pak sundáme ze sporáku a vmícháme větší kousek másla. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se neutvořil škraloup. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr. Marcipán: Vše smícháme dohromady a vytvoříme tvárnou hmotu (jde hůř k sobě, chce to chvilku trpělivostí a hnětení). Cukr a sušené mléko musí být přesyté, jinak jsou ve vyváleném marcipánu vidět hrudky. Hmotu podsypáváme cukrem (přesytým) a vyválíme. Navyneme na váleček a přesuneme na dort, který musí být pomazaný krémem, aby marcipán přilnul k dortu. Sestavení: Dolů dáme světlý korpus, pokapeme rumem, natřeme marmeládou, dáme jahody a na to krém, potom dáme tmavý korpus, opět pokapeme rumem, potřeme marmeládou, poklademe banány nakrájené na kolečka, dáme krém a nahoru dáme druhý světlý korpus, který potřeme krémem. Potom potřeme krémem i boky dortu, potáhneme marcipánem. Ozdoby lepíme zbylým krémem.

Poznámka k receptu na Dort s krémem z bílé čokolády:
Aby marcipán k dortu přilnul a byl hladký, začněte uhlazovat od vrchu. Přebytečný marcipán postupně odkrajujte nožem a boky z vrchu dolů uhlaďte.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s krémem z bílé čokolády, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veroly
  • Datum vložení: 25.08.2010
  • Počet porcí: 3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus: 6 vajec (bílky zvlášť) 250g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 250g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150ml oleje 100ml horké vody 2 lžíce kakaa Krém: 300ml mléka 1 vanilkový pudink 100g moučkového cukru 1 bílá čokoláda 250g másla Ostatní: marmeláda banán jahody rum na pokapání korpusu Marcipán: 300g moučkového cukru 150g sušeného polotučného mléka 1 lžička oleje 1 lžička mandlové tresti 2 lžičky medu trochu vody (asi 11 lžiček) - na tvarování růží a postaviček stačí míň vody, na potažení je potřeba trochu měkkčí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s krémem z bílé čokolády, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s krémem z bílé čokolády - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s krémem z bílé čokolády

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist