RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort s dětskými botičkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort s dětskými botičkami, recepty Dort s dětskými botičkami, Dort, dětskými, botičkami


Recept na Dort s dětskými botičkami

Recept na Dort s dětskými botičkami je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort s dětskými botičkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 5 PL oleje špetka soli vanilkový cukr 2. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 2 PL hořkého kakaa, kterým nahradíme 2 PL mouky 5 PL oleje špetka soli Krém hrk hrk 2x střední jahodový kompot 2x smetana ke šlehání 1 a 1/2 vanilkového pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 2x zakysaná smetana 400g 1 ztužovač šlehačky Máslový pudinkový krém jahodový 250 g změklého másla 1 pudinkový prášek vanilka 300 ml mléka 2 PL cukru cca 800g potahové hmoty.

Dort s dětskými botičkami
Zvětšit obrázek

Recept na Dort s dětskými botičkami

Recept na Dort s dětskými botičkami:
Prvně si pár dnů předem vyrobíme botičky, aby nám zaschly a vytvrdly. Je to pro lepší a bezpečnou manipulaci. Návod na výrobu botek a zvířátek přikládám v odkazu do poznámek. Korpusy: Bílky ušleháme do tuha se solí, zašleháme cukr, esenci, následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem do pečiva. U kakaového korpusu nahradíme 2 PL mouky, dvěmi lžícemi kakaa. Do formy dáme na dno pečící papír. Boky nevymazáváme. Nalijeme rovnoměrně těsto a dáme zvolna péct na 160°C. Po upečení se korpus lehce odtáhne od formy. Upečenost ozkoušíme vpichem špejle,zda je suchá. Korpus necháme uzrát - odležet do druhého dne, lépe se s ním potom pracuje. Vychladlé korpusy okolo rovně nařízneme zubatým nožem a pomocí nitě je prořízneme. Hrkací krém: Do mísy dáme kysanou smetanu, smetanu ke šlehání, na to pudinky a ztužovač a půl hrnku šťávy z kompotu a hrst rozmačkaných kompotovaných jahod. Mícháme metlou tak dlouho, až se hmoty spojí do pevného hladkého krému. Máslový krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku svaříme klasicky hustý pudink, který zakryjeme fólií a dáme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme, až lehce zbělá,jemně prošleháme i pudink. Poté jej po lžících a na pomalé otáčky zašleháme do másla. Pláty korpusu prokapeme lehce šťávou z kompotu. Na spodní plát naneseme okolo kraje máslový krém ze zdobícího sáčku. Vytvoříme takový mantinel, aby se nedostala potahová hmota do kontaktu s hrk hrk krémem. Rozpouštělo by to potah. Mezi máslový mantinel naneseme hrkací krém a rozetřeme. Poklademe zbytkem kompotovaných rozpůlených jahod. Potřeme slabě krémem i příklopnou část a opatrně a přiklopíme. Tak uděláme i další pláty, které dáváme střídavě hnědý a světlý a dort zkompletujeme. Máslový kréme ze zdobícího sáčku naneseme na dort ze všech stran, to znamená na boky a na vršek. Důkladně rozetřeme a uhladíme. Dáme zatuhnout, nejlépe do druhého dne. Druhý den si nahřejeme v horké vodě dlaně a povrch dortu dohladíme. Smartflex cca 500g nahřejeme krátce v mikrovlnce. Propracujeme, vyválíme na podložce. Pomocí nitky si přeměřujeme dortík s vyválenou hmotou,aby jí celou pokryla. Pomocí podložky přeneseme na dort a opatrně uhlazujeme a rovnáme faldíky. Přebytek potahovky odkrojíme, nejlépe rádlem na pizzu. Z kusu bílé hmoty vyválíme placku, ze které pomocí dezertního talířku vykrojíme pravidelné kolo. Zahladíme strany, narýhujeme buď rádlem a nebo otiskneme mřížku po celém povrchu. Do průsečíků vtlačíme ozdobné perličky.Umístíme na dortu, Z bílé a světle modré hmoty uválíme válečky, které budou stačit na lem kolem bílého narýhovaného kola. Válečky smotáme do provazu a ten pomocí alkoholu nalepíme kolem kola. Ze zbytků hmoty vytvoříme plaketku z číslem a přilepíme mezi ozdobný lem. na hotovou podložku přilepíme alkoholem hotové botičky. Ještě jeden váleček uválíme na spodní kraj dortu. Opět přilepíme alkoholem a ozdobíme dle možností. Já užila krimplovací kleště a otiskávací minikytičku. Na boky jsem ze zbytků udělala mráčky, zajíčka a medvídka, dozadu sluníčko. Dopředu vytvoříme nápis a je hotovo.

Poznámka k receptu na Dort s dětskými botičkami:
http://deborahhwangcakes.blogspot.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort s dětskými botičkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: srettka
  • Datum vložení: 01.03.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: 1. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 5 PL oleje špetka soli vanilkový cukr 2. korpus: 5 vajec 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 2 PL hořkého kakaa, kterým nahradíme 2 PL mouky 5 PL oleje špetka soli Krém hrk hrk 2x střední jahodový kompot 2x smetana ke šlehání 1 a 1/2 vanilkového pudink Dr.Oetker bez vaření Olé 2x zakysaná smetana 400g 1 ztužovač šlehačky Máslový pudinkový krém jahodový 250 g změklého másla 1 pudinkový prášek vanilka 300 ml mléka 2 PL cukru cca 800g potahové hmoty
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort s dětskými botičkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort s dětskými botičkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort s dětskými botičkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist