RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort RUM

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort RUM, recepty Dort RUM, Dort, RUM


Recept na Dort RUM

Recept na Dort RUM je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort RUM budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
KORPUS: - 750g cukru krupice - 900g polohrubé mouky - 21 vajec - 15 lžic oleje - 9 lžic rumu - 6 lžiček prášku do pečiva KRÉM (dovnitř dortu): - 110g moučkového cukru - 1 kostka (250g) másla - 4 žloutky - 60g kakaa - 1 malá sklenička vody KRÉM (na povrch dortu): - 60g moučkového cukru - 40g vanilkového cukru - 0,5l mléka - 74g vanikového pudinkového prášku - 1 kostka (250g) másla - 3 žloutky - 2 lžíce rumu - vanilkové aroma OSTATNÍ: - potravinářské barvivo (černé, hnědé-kakao, červené, žluté, zlaté) - kokos - bílá cukrová vata - potahovací hmota Smartflex Velvet.

Dort RUM
Zvětšit obrázek

Recept na Dort RUM

Recept na Dort RUM:
KORPUS: Nejdříve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny a potom přidáme postupně po lžících olej a rum. Přidáme vyšlehaný sníh a nakonec mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Zhruba 1/3 těsta vlijeme do formy na "srnčí hřbet", zbylé těsto nalijeme na plech a dáme péct. Formy musí být samozřejmě vymazané tukem a vysypané kokosem. Po upečení ze "srnčího hřbetu" vykrájíme tvar lahve rumu podle předlohy - skutečné flašky. Korpus z plechu okrájíme tak aby neměl zaoblené rohy. Oba korpusy pak rozkrojíme naplníme krémem, u flašky je ale nutné vydlabat na krém prostor, aby se korpus nenadzvednul a nezměnil tvar lahve. KAKAOVÝ KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a nechali v hrci přivést k varu (v době přidávání musí mít kakaová směs pokojovou teplotu!). Když je vše pořádně zamícháné, je hotovo. Po naplnění korpusy ještě pomažeme vanilkovým krémem zvenku a zahladíme tak nerovnosti. VANILKOVÝ KRÉM: Nejdříve přivedeme zhruba polovinu mléka k varu. Do druhé poloviny zamícháme pudinkový prášek a když se všechen rozpustí, přidáme směs do vroucího mléka. Vaříme za stálého míchání cca 2 minuty, dokud pudink nezhoustne. Poté ho přendáme do nějaké nádoby a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Zatím do másla pokojové teploty zašleháme žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr. Z vychladlého pudinku odebereme vrchní vrstvu (škraloup) a po lžičkách ho zamícháme do krému. Podle chuti můžeme přidat nějaký močkový cukr navíc. Na závěr do krému nalijeme pár kapek vanikového aroma a pořádně to zamícháme. Láhev potom potáhneme bílým fondánem. Na bedýnku vykrájíme z fondánu 4 obdélníky potřebných rozměrů, do kterých vyryjeme vzor dřeva. Kakaem rozpuštěným v rumu obdélníčky nabarvíme z obou stran a necháme zaschnout. Podle předlohy pak začneme pracovat na rumu. Vyryjeme do fondánu znak a nápis. Pomocí příslušných barviček pak nakreslíme etiketu a dobarvíme celou lahev. Když je vše zaschlé, přemístíme láhev na obdélníkový korpus. Na strany přilepíme pomocí krému "dřevěné" obdélníčky a vysypeme bedýnku kokosem. Kokos je nutný, protože cukrová vata nesmí navlhnout aby zůstala nadáchaná. Tou pak bedýnku vyložíme. Dort je hotov, hodně štěstí!

Poznámka k receptu na Dort RUM:
http://varenihrou.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort RUM, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hóódně! :)
  • Datum vložení: 28.06.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: KORPUS: - 750g cukru krupice - 900g polohrubé mouky - 21 vajec - 15 lžic oleje - 9 lžic rumu - 6 lžiček prášku do pečiva KRÉM (dovnitř dortu): - 110g moučkového cukru - 1 kostka (250g) másla - 4 žloutky - 60g kakaa - 1 malá sklenička vody KRÉM (na povrch dortu): - 60g moučkového cukru - 40g vanilkového cukru - 0,5l mléka - 74g vanikového pudinkového prášku - 1 kostka (250g) másla - 3 žloutky - 2 lžíce rumu - vanilkové aroma OSTATNÍ: - potravinářské barvivo (černé, hnědé-kakao, červené, žluté, zlaté) - kokos - bílá cukrová vata - potahovací hmota Smartflex Velvet
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort rum, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort RUM - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort RUM

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist