RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus), recepty Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus), Dort, PRASÁTKA, V, BAHNĚ, (nepečený, korpus)


Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)

Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus) je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO + KRÉM: - 33Og moučkového cukru - 3 kostky (750g) másla - 12 žloutků - 3 pytlíčky (300g) kakaa - 6 malých skleniček vody - 2 velké balíčky (500g) piškotů MODELOVACÍ HMOTA: - 50ml vody - 23g másla - 50g hladké mouky - 233g moučkového cukru - potravinářské barvivo: růžové, černé mandlové aroma OSTATNÍ: - 2 velké balení tyčinek (40ks) DUPLO.

Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)
Zvětšit obrázek

Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)

Recept na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus):
TĚSTO + KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a nechali v hrci přivést k varu. Když je vše pořádně zamícháné, je hotovo. Nyní odebereme cca 1/3 krému, do 2/3 nasypeme piškoty a důkladně to zamícháme (všechny piškoty musí být obalené krémem). Takto připravené "těsto" vylijeme do klasické kulaté dortové formy, kterou jsme vyložili igelitem a pořádně to uhladíme. Korpus dáme do lednice na cca 2 hodiny dokud úplně neztuhne. Zatím si připravíme modelovací hmotu a vymodelujeme z ní prasátka. MODELOVACÍ HMOTA: Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když se začne voda s máslem vařit, přidáme rychle mouku. Tuto hmotu mícháme dokud nevznikne těsto. Do studeného těsta pak zaděláme všechen cukr a na závěr přidáme mandlové aroma a barvivo. Když je dort ztuhlý vyndáme ho z dortové formy, sundáme igelit a položíme ho na talíř, na kterém ho budeme servírovat. Pomocí odebraného krému potřeme kraje dortu a přilepíme po obvodě tyčinky duplo (můžeme použít i kitkat). Kolem dortu zavážeme nějaký provázek aby jsme tyčinky zajistili a začneme krémem uhlazovat vršek dortu. Když dostaneme rovnou "hladinu" přidáme vymodelovaná prasátka a např. pomocí nože vytvoříme vlnky. Takto hotový dort vložíme ještě na chvíli do ledničky aby krém ztuhl a tyčinky nepadaly, provázek pak můžeme v klidu sundat a dort servírovat. Hodně štěstí! :)

Poznámka k receptu na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus):
Korpus je hodně kakaový a dost zasytí, proto doporučuji servírovat po malých kouscích např. se šlehačkou. :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bartlice (Tereza Bartlová)
  • Datum vložení: 20.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: TĚSTO + KRÉM: - 33Og moučkového cukru - 3 kostky (750g) másla - 12 žloutků - 3 pytlíčky (300g) kakaa - 6 malých skleniček vody - 2 velké balíčky (500g) piškotů MODELOVACÍ HMOTA: - 50ml vody - 23g másla - 50g hladké mouky - 233g moučkového cukru - potravinářské barvivo: růžové, černé mandlové aroma OSTATNÍ: - 2 velké balení tyčinek (40ks) DUPLO
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort prasÁtka v bahnĚ (nepečený korpus), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort PRASÁTKA V BAHNĚ (nepečený korpus)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist