RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort Mimoza

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort Mimoza, recepty Dort Mimoza, Dort, Mimoza


Recept na Dort Mimoza

Recept na Dort Mimoza je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort Mimoza budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Piskotovy korpus: ^^^^^^^^^^^^^^^^^ 200gr cukru 6 vajec strouhana kura z 1 citronu 70gr bramboroveho skrobu (solamyl) 100gr hladke mouky OO 1 prasek do peciva Krem Chantilly: ^^^^^^^^^^^^^^^ 3 zloutky 150gr cukru 90gr hladke mouky OO 500ml mleka (nejlepe tucneho) strouhana kura z 1 citronu 200ml smetany ke slehani Navic ke zkompletovani: ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 6 kolecek z ananasoveho kompotu stava z kompotu.

Dort Mimoza
Zvětšit obrázek

Recept na Dort Mimoza

Recept na Dort Mimoza:
Nejprve si pripravime korpus: Do misy rozklepneme cela vejce, pridame cukr a vyslehame do peny. Obrnime se trpelivosti nebot je nejlepsi slehat nejmene 10-15minut. V jine misce smichame mouku, skrob, prasek do peciva a nastrouhanou citronovou kuru. Tuto sypkou hmotu pomalu zaslehavame k vejcim. Dame do dortove formy - ne moc velke (o prumeru asi 24cm), nebot upeceny korpus by mel byt dost vysoky. Peceme v predehrate troube na 180°C asi 30-40minut (zalezi na vysce dortu a samozrejme na troube), kazdopadne do upeceni. Vyklopime z formy a nechame radne vychladit. Mezitim si nachystame krem. Krem chantilly je vlastne zakladni cukrarsky krem s pridanim uslehane slehacky. Zloutky vyslehame spolu s cukrem a citronovou kurou do peny. Pridame 100ml mleka a hladkou mouku a znovu zaslehame. Pote odlozime slehac a zbyle mleko vmichame za pomoci varecky. Takto pripravenou hmotu dame na stredni plamen a svarime do zhoustnuti. Ve chvili, kdy se zacnou tvorit hrudky, odstavime z ohne a poctive michame do vychladnuti, tak abychom vytvorili hladky krem. Dame do lednice poradne zchladit. Timto jsme vytvorili zakladni cukrarsky krem. Nyni vyslehame slehacku a opatrne ji vmichame do uplne vystydleho kremu. Studeny korpus 2x prozizneme, tak aby spodni rez vytvoril vyssi cast nez rez horni. Ve spodni casti korpusu nozem vyrizneme kruhovy otvor. Vnitrni cast piskotu opatrne nozem odstranime a spolecne s prostredni casti korpusu nakrajime na kosticky. Vytvoreny otvor potreme stavou s ananasoveho kompotu. Pripraveny krem rozdelime na dve poloviny. Do jedne vmichame na kosticky nakrajena kolecka z ananasu a tento krem urovname do vykrojeneho otvoru ve spodni casti korpusu. Priklopime horni casti korpusu, ktery rovnez potreme stavou z kompotu. Stranou zanechanym kremem (bez ananasu) potreme cely korpus nahore i ze stran a narovname na nej pripravene kostky z piskotu. Vytvorime tak efekt "mimoza".

Poznámka k receptu na Dort Mimoza:
Tento dort je tady tradicnim dortem k MDZ asi proto, ze se k tomuto svatku davaji zenam vetvicky mimozy. Protoze vcera svatek zen byl a protoze bych se asi od "nikoho" tohoto zakusku nedockala, udelala jsem si jej sama. Bylo to poprve a musim rici, ze recept se zda byt slozitejsi nez opravdu je. Jen jednu vec jsem nedomyslela - byvalo by bylo lepsi korpus upect den dopredu, protoze se mi pri krajeni trochu drobil. Budu se snazit pridat fotky k postupu a tak bude snad vse trochu srozumitelnejsi.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort Mimoza, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bara.it (barbora)
  • Datum vložení: 06.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Piskotovy korpus: ^^^^^^^^^^^^^^^^^ 200gr cukru 6 vajec strouhana kura z 1 citronu 70gr bramboroveho skrobu (solamyl) 100gr hladke mouky OO 1 prasek do peciva Krem Chantilly: ^^^^^^^^^^^^^^^ 3 zloutky 150gr cukru 90gr hladke mouky OO 500ml mleka (nejlepe tucneho) strouhana kura z 1 citronu 200ml smetany ke slehani Navic ke zkompletovani: ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ 6 kolecek z ananasoveho kompotu stava z kompotu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort mimoza, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort Mimoza - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort Mimoza

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist