RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort - "Láhev Peprmintky"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort - "Láhev Peprmintky", recepty Dort - "Láhev Peprmintky", Dort, -, "Láhev, Peprmintky"


Recept na Dort - "Láhev Peprmintky"

Recept na Dort - "Láhev Peprmintky" je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort - "Láhev Peprmintky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto na 6 plátů piškotu: sníh z 8 bílků 8 žloutků 480 g hladké mouky 800 cukru moučka 20 lžic horké vody 1,5 kypřicího prášku do pečiva Krém: 3 malé mandarinkové kompoty 7 x Créme Olé 3 vanilkové esence 2,2 kg zakysané smetany 16% tuku 2 x balení mascarpone 4 ztužovače šlehačky moučkový cukr podle požadované chuti Zdobení - etiketa 200 g marcipánu barvičky na potraviny (v tubě Dr. Oetker, 59,90 Kč/4ks v balení) 2 tabulky bílé čokolády (celkem 200 g) Posyp: 300 g jemně strouhaného kokosu 2 lžičky sypké zelené potravinářské barvy asi 1 dl vlažné vody Technické detaily:-) alobal, papírové kartony, izolepa, dřevěná deska o rozměrech cca 32 x 70 cm, potravinářská folie..

Dort -
Zvětšit obrázek

Recept na Dort - "Láhev Peprmintky"

Recept na Dort - "Láhev Peprmintky":
Den první: ze surovin na těsto upečeme 6 plátů. Žloutky utřeme s cukrem a vodou, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec patrně vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 160°C asi 14 minut, dokud povrch mírně nezezlátne. Pokud na špejli neulpívá syrové těsto, máme hotovo. Piškotové pláty i s pečicím papírem uložíme v chladnější místnosti, překryjeme pruhem pečicího papíru a kraje zatížíme, aby piškot neosychal. Den druhý: výroba krému; tvarování a promazání těsta, barvení kokosové moučky Do nádoby s víkem přelijeme mandarinkové kompoty i se šťávou, pevně uzavřeme a třeseme nádobou, dokud se ovoce "nerozmixuje". Do velké mísy přelijeme vzniklou ovocnou drť, přidáme vanilkovou esenci, zakysané smetany, mascarpone, ztužovačce šlehačky a moučkový cukr podle chuti. Vše důkladně rozmixujeme, aby se suroviny spojily. A nyní tvarování: Pokud nemáte vhodné podložky, pomozte si jako já: nejprve si připravíme 2 x 2 tvrdé, pevné kartony papíru o rozměrech 25 x 35 cm (já použila ty, které mi zbyly po vybalení nově koupeného ložního prádla). Dva položíme na sebe, obalíme alobalem a zespod přelepíme izolepou. Tři pláty těsta potřebujeme pro spodní část láhve, další tři na hrdlo s víčkem. Z prvních tří plátů vykrájíme obdélníky o rozměrech cca 23 x 33 cm a jednotlivé pláty promažeme asi centimetrovou vrstvou krému - skládáme na sebe (přímo na vyrobené alobalové podložky tak, aby vrchní část budoucí láhve byla těsně u kraje). Vznikne nám asi osmicentimetrový "kvádr", který nakonec pomžeme i z boku a vrchní strany tenčí, asi půlcentimetrovou vrstvou krému. Dáme asi na dvě hodiny ztuhnout do lednice, pak lehce překryjeme potravinářskou folií (aby korpusy neosychaly a nenačichly případnými pachy z lednice). Z dalších tří plátů vyřízneme podle šablony vršek láhve (délka 33 cm, šířka dole 23 cm, postupně ze zužuje až na vrchních cca 8 cm). Pláty klademe těsně k dolnímu kraji podložky, abychom je pak mohli spojit se spodní částí láhve. Dále postupujeme jako v předchozí části). Zbylý krém uschováme do lednice. Barvení kokosu: 250 g kokosu (protože 50 g bílé kokosové moučky potřebujeme na hrdlo) nasypeme do uzavíratelné nádoby a rovnoměrně pocákáme potravinářskou barvu smíchanou s vodou. Uzavřeme a nádobou třeseme, dokud se kokos s barvou nespojí - místo nádoby můžeme použít i mikrotenový sáček). V případě potřeby rukou v igelitové rukvici kokos promneme. Pak obarvenou moučku rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a sušíme v troubě při 50°C asi čtyři hodiny, po půlhodince vždy promícháme. Necháme doschnout na vzduchu do druhého dne. Den třetí: zdobení Marcipán rozválíme tak, aby po všech stranách o 1 cm přesahoval přes dvě tabulky čokolády. Pak na něj čokolády položíme kostičkami nahoru a obalíme je marcipánem. Otočíme a ozdobíme barvičkami v tubě - necháme aspoň 20 minut zaschnout. Dřevěnou desku obalíme potravinářskou folí a přeložíme na ni obě části láhve. Měly by být téměř u sebe, mezery vyplníme zbylým krém, kterým pomažeme znovu celou láhev kolem dokola. Pokud by vám snad krém nezbyl, stačí potřít vrstvou mascarpone nebo mírně oslazeného tvarohového sýru typu Phoenix smíchaného s troškou změklého másla - nemusíte znovu dělat celý krém. Na korpus přiložíme etiketu s nápisem, patrně ji přikryjeme pečicím papírem a posypeme jej kromě hrdla ze všech stran zelenou kokosovou moučkou. Hrdlo pak posypeme bílým kokosem.

Poznámka k receptu na Dort - "Láhev Peprmintky":
A zbývá posledních několik bodů: 1. dát si panáka!!! :-) 2. otřít pot 3. VYFOTIT SI HOTOVÝ DORT! 4. požádat strážné andílky, aby Vám dort při případném převozu/přenosu nesjel z desky 5. modlit se, aby oslavenci chutnalo 6. srovnat si bolavá záda Pokud všech šest bodů dopadlo dobře, je fajn: 1. dát si ještě jednoho (dva, tři,...) panáky s oslavencem 2. radovat se za zvuku mlaskotu a oblizování se všech ochutnavačů 3. skromně přijímat slova chvály .-) 4. rozdat odkaz s receptem .- 5. oddechnout si 6. slíbit si, že od podobných aktivit si dáte opravdu, ale pravdu na dlouhou dobu pokoj :-))))))) Ano, byl to můj první "velký" dort, měřil nakonec 68 x 25 cm. Netvrdím, že poslední, ale fakt si dám nějaký čas "voraz" :-)))))) Není dokonalý, ani nemůže být, když šlo o prototyp, ale fakt jsem se snažila .-) Radost udělal a prý chutnal, takže to snad stálo za to... A skládám obrovskou poklonu Vám , kteří vytváříte všechny ty úchvatné, okouzlující, nádhérné a do putníku vymakané dortíky levou zadní. Protože, co si konečně budeme povídat, chce to zkušenosti, nekonečnou trpělivost, fištróna, v neposlední řadě i odvahu a dobrého rehabilitačního specialistu .-) Zlatej štrůdl nebo buchty s tvarohem :-)))))))))))))))

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort - "Láhev Peprmintky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Strašně moc
  • Datum vložení: 21.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Těsto na 6 plátů piškotu: sníh z 8 bílků 8 žloutků 480 g hladké mouky 800 cukru moučka 20 lžic horké vody 1,5 kypřicího prášku do pečiva Krém: 3 malé mandarinkové kompoty 7 x Créme Olé 3 vanilkové esence 2,2 kg zakysané smetany 16% tuku 2 x balení mascarpone 4 ztužovače šlehačky moučkový cukr podle požadované chuti Zdobení - etiketa 200 g marcipánu barvičky na potraviny (v tubě Dr. Oetker, 59,90 Kč/4ks v balení) 2 tabulky bílé čokolády (celkem 200 g) Posyp: 300 g jemně strouhaného kokosu 2 lžičky sypké zelené potravinářské barvy asi 1 dl vlažné vody Technické detaily:-) alobal, papírové kartony, izolepa, dřevěná deska o rozměrech cca 32 x 70 cm, potravinářská folie.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort - "láhev peprmintky", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort - "Láhev Peprmintky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort - "Láhev Peprmintky"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist