RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort krok za krokem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort krok za krokem, recepty Dort krok za krokem, Dort, krok, za, krokem


Recept na Dort krok za krokem

Recept na Dort krok za krokem je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort krok za krokem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
KORPUS - 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 5x vejce, 240g cukru moučka,150ml oleje, 100ml vroucí vody, 1lžíce kakaa MLÉČNÁ MARCIPÁNOVÁ HMOTA - viz. recept zde na Topkách - http://www.toprecepty.cz/recept/15315-mlecna-marcipanova-hmota/ KRÉM - 15 dkg krupic.cukru,1 vanilkový cukr,1 vanilkový pudink,400ml dl plnotučného mléka, 2 másla,10 dkg ztuženého pokrmového tuku - dle libosti můžete ochutit kakaem, ořechy, kokosem. Marmeláda, rum..

Dort krok za krokem
Zvětšit obrázek

Recept na Dort krok za krokem

Recept na Dort krok za krokem:
KORPUS - Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Toto množství je na jeden hluboký plech, kde po upečení můžete korpus rozříznou na 2 pláty. KRÉM - Z mléka uvaříme puding, do kterého přidáme oba cukry. Do vychladlého vmícháme máslo pokojové teploty a rozpuštěný pokrmový tuk. Vyšleháme do hladkého krému. Vychladlý korpus prořízneme na dva pláty. Poté si vyřízneme tvar dortu, který si zákazník vymyslel :-) Na podložku, na které už dort zůstane dáme jeden plát, potřeme jej pikantní marmeládou a vrstvou krému. Přiklopíme druhým plátem a postup opakujeme až do výšky dortu, kterou potřebujeme. Celý dort obmažeme slabou vrstvou krému - vyrovnáme nerovnosti. Dáme pořádně vychladit do lednice. Mezitím si rozpracujeme hmotu na potažení, aby měla konzistenci plastelíny. Podsypeme si potahovací hmotu škrobovou moučkou a hmotu vyválíme na dosti velká plát asi 1,5cm - 2cm. Na vychladlý korpus položíme plát potahovací hmoty a postupně přiděláváme hmotu ke korpusu - u rohů a krajů hmotu jakoby natahujeme, aby se netvořily varhánky. Hmota je vyhlazená a upevněná do všech roků a záhybů a zbytek hmoty ořízneme těsně u kraje dortu. Poté okraje začistíme a dozdobíme dle fantazie. Pokud chceme na hmotu malovat - naředíme si do čistého alkoholu požadovanou barvu - dostatečné množství, pokud budeme malovat velkou plochu - a štětcem dort nabarvíme. Kytičky a jimé ozdoby přilepujeme na dort čistým alkoholem.

Poznámka k receptu na Dort krok za krokem:
Rady *pláty korpusu můžeme pokapat rumem * krém si může každý udělat podle své chuti - více máslový, nebo více pudinkový *ztužený pokrmový tuk není v krému cítit, krém je tužží a lépe se s ním zdobí - lépe drží tvar *potahovací hmotu nesmíte vyválet moc na tenko, protože by se trhala *pokud malujete dort barvami, nemusíte mít strach z alkoholu - vyprchá a není na potahové hmotě cítit *na ředění barev se mi nejlépe osvědčila slivovice a vodka Další případné dotazy směřujte do soukromých zpráv.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort krok za krokem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
  • Datum vložení: 22.05.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: KORPUS - 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 5x vejce, 240g cukru moučka,150ml oleje, 100ml vroucí vody, 1lžíce kakaa MLÉČNÁ MARCIPÁNOVÁ HMOTA - viz. recept zde na Topkách - http://www.toprecepty.cz/recept/15315-mlecna-marcipanova-hmota/ KRÉM - 15 dkg krupic.cukru,1 vanilkový cukr,1 vanilkový pudink,400ml dl plnotučného mléka, 2 másla,10 dkg ztuženého pokrmového tuku - dle libosti můžete ochutit kakaem, ořechy, kokosem. Marmeláda, rum.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort krok za krokem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort krok za krokem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort krok za krokem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist