RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dort ke křtu Kristýnky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dort ke křtu Kristýnky, recepty Dort ke křtu Kristýnky, Dort, ke, křtu, Kristýnky


Recept na Dort ke křtu Kristýnky

Recept na Dort ke křtu Kristýnky je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Dort ke křtu Kristýnky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpus: 6 vajec, 260 g cukru krupice, 15 lžíc vlažné vody, 15 lžíc oleje, 1 prášek do pečiva, 150 g polohrubé mouky, 150 g mletých vlašských ořechů Krém: 250 g másla,200 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g 100% tuku, trochu rumu rybízová marmeláda Marcipán: 500 g moučkového cukru, 250 g sušeného polotučného mléka, 2 lžíce vlažné vody, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce mandlové tresti, potravinářské barviva.

Dort ke křtu Kristýnky
Zvětšit obrázek

Recept na Dort ke křtu Kristýnky

Recept na Dort ke křtu Kristýnky:
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 175 stupních pečeme asi 50 minut. Krém: z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme do hladka kaši a dochutíme rumem. Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna stuhnout. Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3x až 4x. Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Se zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.

Poznámka k receptu na Dort ke křtu Kristýnky:
krásna torta

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort ke křtu Kristýnky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: kucerova45
  • Datum vložení: 08.07.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: Korpus: 6 vajec, 260 g cukru krupice, 15 lžíc vlažné vody, 15 lžíc oleje, 1 prášek do pečiva, 150 g polohrubé mouky, 150 g mletých vlašských ořechů Krém: 250 g másla,200 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g 100% tuku, trochu rumu rybízová marmeláda Marcipán: 500 g moučkového cukru, 250 g sušeného polotučného mléka, 2 lžíce vlažné vody, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce mandlové tresti, potravinářské barviva
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort ke křtu kristýnky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort ke křtu Kristýnky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort ke křtu Kristýnky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist