RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí vepřová šunka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí vepřová šunka, recepty Domácí vepřová šunka, Domácí, vepřová, šunka


Recept na Domácí vepřová šunka

Recept na Domácí vepřová šunka je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Domácí vepřová šunka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) cca 1dl vody.

Domácí vepřová šunka
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí vepřová šunka

Recept na Domácí vepřová šunka:
Připravíme si cca 1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), formu na šunku (šunkovar), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) a cca 1dl vody. Maso nakrájíme na kostičky, dáme do robotu na hnětení (zapneme), pomaličku přisypeme pragandu a postupně přilíváme vodu (maso nesmí ve vodě plavat – až se vpije do masa, přilijeme další drobek). Připravíme si formu do které jsme si mezitím vložili igelit. sáček a až se kolem kousků masa vytvoří takové „blátíčko“, naplníme formu onou „hmotou“, kterou po uzavření dáme cca na 24 hodin do ledničky. Druhý den formu vaříme postupným zvyšováním teploty na 75´C. Od této doby vaříme zhruba 90 minut, kde by se teplota měla pohybovat v rozmezí zhruba od 75´C do 80´C. Po uvaření formu vložíme do studené vody a šunku tím jakoby šokem zchladíme. Šunku z formy vyjmeme a dáme pořádně vychladit. Po úplném vychladnutí krájíme a podáváme.

Poznámka k receptu na Domácí vepřová šunka:
Šunku lze vařit i v pomalém hrnci. Do syrové směsi lze přidat koření dle chuti, i pepř celý...Záleží na chuťi každého z Vás :-)Maso dávám do domácí pekárny jen na míchání, během kterého přidávám sůl a vodu. Když je nádoba na šunku plná, tak je dobré s ní trošku zabouchat o zem, aby si maso sedlo a šunka se netrhala.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí vepřová šunka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MrazovaJa (Jana)
  • Datum vložení: 16.10.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1 kg masa (vepřové, kuřecí, krůtí, králičí, atd.), 2 lžičky pragandy (rychlosůl) cca 1dl vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí vepřová šunka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí vepřová šunka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí vepřová šunka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist