RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí smetanová zmrzlina

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí smetanová zmrzlina, recepty Domácí smetanová zmrzlina, Domácí, smetanová, zmrzlina


Recept na Domácí smetanová zmrzlina

Recept na Domácí smetanová zmrzlina je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené. K přípravě Domácí smetanová zmrzlina budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 gramů cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody.

Domácí smetanová zmrzlina
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí smetanová zmrzlina

Recept na Domácí smetanová zmrzlina:
Pečlivě rozdělíme žloutky od bílků, tak aby bílky byly ideálně čisté a bez jakéhokoliv "žloutkového smítka." U žloutků trocha bílků nevadí. Pokud jste to ještě nedělali, tak prostě naklepnete vajíčko nožem rozdělíte nad miskou na dvě půlky a pak jen přeléváte žloutek z jedné do druhé a bílek vám v mezičase odtéká. Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté všleháme polovinu cukru. Ze smetany na šlehání uděláme pevnou šlehačku. Žloutky utřeme nebo ušleháme až do bíla s oběma cukry a na konec ještě všleháme lžíci teplé, ale ne horké převařené vody. V míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a vložíme do mrazáku. Již po dvanácti hodinách, ale já ji nechal déle) je naše první domácí zmrzlina hotová a nepotřebujeme na ni nic víc, než jen nějaký šlehač (a jde to i ručně), čtvrt hodiny práce a trpělivost na vychlazení. Hned po vyndání z mrazáku se trochu hůře nabírá, ale pomůže nahřátá v teplé vodě lžíce a nebo zmrzlinu necháme tak pět minutek povolit.

Poznámka k receptu na Domácí smetanová zmrzlina:
Tohle je perfektní základ pro jakékoliv další chuťové variace. Vanilkový cukr není nutno dávat a chuť bude úplně čistě smetanová, kterou můžeme libovolně obohatit. Máme rádi oříšky? V poslední fázi spojování je tam vmíchejme. Chceme stracciatellu? Nastrouhejme si na hrubo čokoládu a trochu ji nasekejme, a taktéž v poslední fázi ji přimíchejme do celku. Jahodovou? Do tuhých bílků všlehejme čistou jahodovou marmeládu. No a samozřejmě kakaová se dá udělat též, v malinkém množství vody svaříme trochu kakaa a to, teplé, vetřeme do žloutků.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí smetanová zmrzlina, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: medmic
  • Datum vložení: 30.12.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
  • Suroviny: 250 ml smetany ke šlehání 2 vejce 80 gramů cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí smetanová zmrzlina, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí smetanová zmrzlina - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí smetanová zmrzlina

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist