RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí plněné burgery

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí plněné burgery, recepty Domácí plněné burgery, Domácí, plněné, burgery


Recept na Domácí plněné burgery

Recept na Domácí plněné burgery je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Domácí plněné burgery budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Bulky: 3 lžíce teplého mléka 1 hrnek teplé vody 1 balíček instantního droždí (příp. 1/2 kostky čerstvého - rozdrolit, smíchat s cukrem a třít vidličkou tak dlouho, dokud se nedostane do tekutého skupenství) 2 1/2 polévkové lžíce cukru 1 1/2 čajové lžičky soli 1 vejce 2 hrnky celozrnné mouky 1 1/3 - 1/2 hrnku hladké mouky (prvně doporučuji dát méně, pokud se těsto bude lepit, po lžičkách přidávat - já jsem přidávala, ale nevím přesně kolik) 2 1/2 polévkové lžíce másla (rozpustit) + 1 vejce na potření Burgery: cca 800 g mletého vepřového (měla jsem plecko - ale kdo chce hovězí, dá hovězí, kdo kuřecí, dá kuřecí etc.) 1 vejce (dala jsem zbytek, co mi zůstal z potírání housek) 3 stroužky česneku 2 lžíce kremžské hořčice sůl, pepř, majoráka (hodně), drcený kmín, sladká paprika cheddar, váhalová slanina.

Domácí plněné burgery
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí plněné burgery

Recept na Domácí plněné burgery:
Dopředu jsem si připravila bulky. Prvně jsem smíchala mléko, vodu, cukr, sůl, droždí a vejce. Pak jsem přisypala mouku a přilila máslo. Nakonec jsem hnětla a přidávala po troškách mouku, pokud se těsto moc lepilo. Ale je dobré přidávat opatrně. Ručně jsem těsto ještě trochu prohnětla (kdo má, použije nějakou vhodnou mašinku), dala jej do mísy, přikryla celofánem a do vypnuté trouby jej dala kynout. Řekla bych, že tak 1 1/2 - 2 hodiny kynulo. Také to pak vypadalo jako "hrnečku dost!". Poté jsem těsto přemístila z mísy na pracovní plochu, trochu jej opět prohnětla, vyválela takový váleček, který jsem rozdělila na 8 kousků. Až v průběhu kynutí a v podstatě pečení jsem přišla na to, že ty menší kousky se také měly dobře prohníst, aby držely takový pěkný naducaný tvar. Ale při jídle jsme přišli na to, že ty placatější se snáze jedly (člověk nepotřeboval mít ústa jako vjezd do garáže). Proto není třeba se bát je po dání na plech trochu připlácnout. Připravené bochánky jsem přikryté dala opět kynout, asi na hodinu, kdy mezitím jsem si rozpálila troubu na 200°C. Před pečením jsem je potřela rozšlehaným vejcem a pekla 15-20 minut. Po vytažení z trouby jsem je přikryla utěrkou - povrch tak hezky změkne - je pořád křupavý, ale zároveň měkoučký, prostě takový, jaký by měl být =). Burgery: Maso jsem si osolila, opepřila, ochutila paprikou, majoránkou, kmínem a nakonec přidala prolisovaný česnek, hořčici a vejce. To jsem pořádně promíchala. Z trochy směsi jsem si na talířku utvořila tenčí kulatou placičku, dala na ni cheddar (buď strouhaný anebo plátky třeba rozkrojené na půlky či čtvrtinky, záleží na velikosti), a kousek slaniny. To jsem připlácla další vrstvou masové směsi, pořádně uplácala a pospojovala, aby sýr při smažení nevytekl (občas stejně vytekl, to udělal schválně :D). Takto připravené burgery jsem dala smažit na rozpálenou pánev s trochou oleje. Smažily se z obou stran, dokud se maso nepropeklo - klidně může chytnout i trochu tmavší barvu. Housky jsem už jen rozpůlila a nechala, ať si je každý pomaže či naplní, čím je libo - hlavně nezapomenout na maso. Jako přílohu jsem měla různé omáčky, majonézy, na kolečka krájenou zeleninu, salát, syrové půlměsíčky červené cibule, i lehce osmahnutou červenou cibuli. Ale zapomněla jsem na okurku, tu jsem měla jen salátovou =).

Poznámka k receptu na Domácí plněné burgery:
http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/domaci-b...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí plněné burgery, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kaczik
  • Datum vložení: 13.10.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Bulky: 3 lžíce teplého mléka 1 hrnek teplé vody 1 balíček instantního droždí (příp. 1/2 kostky čerstvého - rozdrolit, smíchat s cukrem a třít vidličkou tak dlouho, dokud se nedostane do tekutého skupenství) 2 1/2 polévkové lžíce cukru 1 1/2 čajové lžičky soli 1 vejce 2 hrnky celozrnné mouky 1 1/3 - 1/2 hrnku hladké mouky (prvně doporučuji dát méně, pokud se těsto bude lepit, po lžičkách přidávat - já jsem přidávala, ale nevím přesně kolik) 2 1/2 polévkové lžíce másla (rozpustit) + 1 vejce na potření Burgery: cca 800 g mletého vepřového (měla jsem plecko - ale kdo chce hovězí, dá hovězí, kdo kuřecí, dá kuřecí etc.) 1 vejce (dala jsem zbytek, co mi zůstal z potírání housek) 3 stroužky česneku 2 lžíce kremžské hořčice sůl, pepř, majoráka (hodně), drcený kmín, sladká paprika cheddar, váhalová slanina
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí plněné burgery, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí plněné burgery - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí plněné burgery

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist