RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Domácí paštika z kachních jater

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Domácí paštika z kachních jater, recepty Domácí paštika z kachních jater, Domácí, paštika, kachních, jater


Recept na Domácí paštika z kachních jater

Recept na Domácí paštika z kachních jater je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Domácí paštika z kachních jater budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500g kachních jater 1 cibule 3-4 stroužky česneku 1,5 dcl portského (použila jsem Royal Oporto) máslo nebo kachní, či husí sádlo Koření: buď hotové paštikové koření (např. www.koreni.cz), nebo kdo dává přednost čerstvým bylinkám, stačí hrst nasekané trošky timiánu, bazalky a bobkového listu, dál špetka muškátového oříšku a špetka mušk. květu, drceného hřebíčku a pepře, sůl - dle chuti 2 hrstky sekaných mandlí dle chuti např. hrst kaparů či sušených malých ovocných plodů, třeba brusinek čerstvá petrželka na ozdobu.

Domácí paštika z kachních jater
Zvětšit obrázek

Recept na Domácí paštika z kachních jater

Recept na Domácí paštika z kachních jater:
V hrnci necháme rozpustit větší množství tuku, přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme (pozor, nesmí zhnědnout) a rozmačkaný česnek. Vložíme očištěná a pokrájená játra, která též lehce orestujeme s pár špětkami hotového paštikového koření nebo drceného pepře a hřebíčeku /viz varianty uvedené v surovinách/ (pokud máme čerstvé bylinky, necháme si je až na mixování) a zalijeme portským vínem, které necháme téměř vypařit. Hotovou směs přendáme do mísy, přidáme čerstvé nasekané bylinky, muškátové koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak přidáme sekané mandle a další, např. brusinky a promícháme. Hotovou fáž přendáme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme zbylým tukem, necháme vychladnout a poté ztuhnout min. přes noc v lednici.

Poznámka k receptu na Domácí paštika z kachních jater:
Recept je inspirovaný z TV. Zdá se to složité, ale zvládla jsem to i já :-) Tak to zvládnete i vy a je to mňam :-) BTW, do rána byla půlka z jedné té misky pryč, manžel nevydržel čekat :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí paštika z kachních jater, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: be.amenity (Martina Pha)
  • Datum vložení: 05.08.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 500g kachních jater 1 cibule 3-4 stroužky česneku 1,5 dcl portského (použila jsem Royal Oporto) máslo nebo kachní, či husí sádlo Koření: buď hotové paštikové koření (např. www.koreni.cz), nebo kdo dává přednost čerstvým bylinkám, stačí hrst nasekané trošky timiánu, bazalky a bobkového listu, dál špetka muškátového oříšku a špetka mušk. květu, drceného hřebíčku a pepře, sůl - dle chuti 2 hrstky sekaných mandlí dle chuti např. hrst kaparů či sušených malých ovocných plodů, třeba brusinek čerstvá petrželka na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí paštika z kachních jater, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí paštika z kachních jater - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí paštika z kachních jater

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist